VR εκπαίδευση πιλότων F-18 με τη δύναμη της Nvidia

Όσο πιο κοντά γίνεται στο αληθινό
29 Νοεμβρίου 2016 07:21
VR εκπαίδευση πιλότων F-18 με τη δύναμη της Nvidia

Οι πιλότοι του Αμερικανικού Ναυτικού εκπαιδεύονται διαρκώς σε προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας. Ο εξοπλισμός παρέχεται από την εταιρία Mass Virtual και περιλαμβάνει servers με Quadro P6000 GPUs της Nvidia. Για πρώτη φορά αυτή η εκπαίδευση αποκαλύπτεται στο I/ITSEC συνέδριο στο Orlando της Florida. Το συγκεκριμένο περιβάλλον VR εκπαίδευσης βασίζεται στην προσομοίωση με μεγάλη λεπτομέρεια του πιλοτηρίου ενός μαχητικού F-18, ενώ ο πιλότος μπορεί να εκπαιδευτεί σε πληθώρα σεναρίων και ρεαλιστικών συνθηκών μάχης με τα Nvidia Quadro συστήματα που παρέχει η Mass Virtual.

Στο I/ITSEC, η Nvidia θα επιδείξει τους servers της με τις Quadro P6000 GPUs, οι οποίοι είναι ικανοί για ταυτόχρονη αναπαραγωγή τεσσάρων VR demos στα Oculus και Vive headsets.

Η πιο ισχυρή GPU στην αγορά, η Quadro P6000 διαθέτει την απαραίτητη ισχύ γραφικών για να επιτρέψει σε στρατιωτικούς οργανισμούς να “τρέξουν” single-server δίκτυα με πολλαπλούς χρήστες, με το ελάχιστο αποτύπωμα. Αυτό σημαίνει πως είναι ευκολότερο πλέον να στήσεις ένα εκπαιδευτικό VR περιβάλλον σε μικρούς, απομονωμένους χώρους, όπως είναι τα πλοία, ώστε οι στρατιώτες που ήδη βρίσκονται σε αποστολή να εκπαιδεύονται στη μάχη ανά πάσα στιγμή για να κρατούν τις ικανότητές τους σε φόρμα.