Δεκάδες αναφορές προβλημάτων για τα νέα MacBook Pro της Apple

Η GPU φαίνεται να είναι ο λόγος
29 Νοεμβρίου 2016 09:02
Δεκάδες αναφορές προβλημάτων για τα νέα MacBook Pro της Apple

Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί κάτοχοι των νέων MacBook Pro 15, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις AMD Radeon Pro 450 και Radeon Pro 460 κάρτες γραφικών. Συγκεκριμένα στο forum του MacRumors χρήστες κάνουν λόγο για δυσλειτουργία της AMD GPU στο laptop τους, που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν κατεστραμμένα χρώματα, flickering και tearing. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο forum ορισμένοι κάτοχοι των νέων MacBook Pro 13, κάνουν λόγο για παρόμοια προβλήματα με αυτά του μεγαλύτερου μοντέλου. Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει πως η έκδοση του MacBook Pro 13 δε διαθέτει ανεξάρτητη GPU από την AMD, αλλά μόνο την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που υπάρχει στον επεξεργαστή της Intel. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκαλεί τα προβλήματα στα νέα μοντέλα της Apple, ωστόσο μερικοί χρήστες υποστηρίζουν πως αυτά εμφανίζονται κατά τη χρήση Adobe εφαρμογών, όπως το Premier και το Media Encoder.

Χαρακτηριστικό είναι και το poll που δημιούργησε το 9TO5Mac, ρωτώντας τους κατόχους των νέων MacBook Pro εάν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δείχνει ότι το 41.92% (ή 967 χρήστες) των κατόχων του νέου high-end MacBook Pro 15 αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των χρηστών του νέου MacBook Pro 13 που απάντησε θετικά, αγγίζοντας το 22.41% (ή 517 χρήστες).

Τέλος, να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση για τα παραπάνω προβλήματα, αφήνοντας τους κατόχους των νέων MacBook Pro δυσαρεστημένους.

Tags: