Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Γερμανία ανησυχεί για τις ψευδείς ειδήσεις εν όψει εκλογών

Η Merkel θέλει να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Γερμανία ανησυχεί για τις ψευδείς ειδήσεις εν όψει εκλογών

Οι εκλογές στη Γερμανία απέχουν λιγότερο από ένα χρόνο και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή της πως θα διεκδικήσει για τέταρτη θητεία την Καγκελαρία της χώρας, η Angela Merkel προειδοποιεί πως οι ψευδείς ειδήσεις και τα bots θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε ομιλία της ενώπιον της γερμανικής Βουλής, τόνισε πως ο κόσμος χειραγωγείται από τις ψευδείς ειδήσεις και τα bots στο internet και πρόσθεσε πως οι νομοθέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Κάτι έχει αλλάξει. Όσο η παγκοσμιοποίηση προχωρά, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις λαμβάνουν χώρα σε ένα τελείως διαφορετικό media περιβάλλον. Οι απόψεις δε διαμορφώνονται πια όπως πριν 25 χρόνια. Σήμερα έχουμε ψεύτικα sites, bots, trolls, πράγματα που αναπαράγουν τους εαυτούς τους, ενισχύοντας απόψεις με συγκεκριμένους αλγορίθμους και θα πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε αυτό.

Όλα αυτά έρχονται μετά από βροχή κατηγοριών προς το Facebook από Γερμανούς αξιωματούχους, για ανικανότητα ελέγχου των ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Heiko Maas δήλωσε δημοσίως πως το Facebook πρέπει να αντιμετωπίζεται ως media εταιρία, καθιστώντας το υπεύθυνο για ότι ανεβαίνει στην πλατφόρμα.

Advertisement

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.