Πρώτο σε πωλήσεις το PlayStation VR για το 2016 

Ακολουθούν τα Oculus Rift και HTC Vive

Πρώτο σε πωλήσεις το PlayStation VR για το 2016

To 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν την χρονιά των VR συσκευών, αφού πολλοί κατασκευαστές παρουσίασαν τα VR headsets τους. Αρχικά είδαμε το Oculus Rift με τιμή στα $599, ακολούθησε το HTC Vive με την τιμή του να αγγίζει τα $799 και τελευταία η Sony αποκάλυψε την δική της πρόταση PlayStation VR, το οποίο είναι το φθηνότερο VR headset της αγοράς με τιμή μόλις $399.

Σύμφωνα με αναφορά του DigiTimes, οι πωλήσεις των headsets για το 2016 θέλουν την Sony να κρατάει τα σκήπτρα, πουλώντας 1.5 εκατομμύρια PlayStation VR συσκευές, ακολουθεί η Oculus πουλώντας 650.000 Rift headsets, ενώ τελευταία έρχεται η HTC με το Vive που εκτιμάται ότι έχει πουλήσει 450.000 συσκευές. Ενδεχομένως, το βασικό εμπόδιο της τελευταίας που οδηγεί στις χαμηλές πωλήσεις του Vive, είναι η τιμή του, αφού είναι το πιο ακριβό VR headset της αγοράς αυτή την στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με παλιότερη αναφορά από την SuperData, εκτιμάται πως μέχρι τέλος του έτους η Sony θα πουλήσει 2.6 εκατομμύρια PlayStation VR, το Google Daydream θα αποστείλει 450.000 συσκευές, η HTC θα πουλήσει 420.000 Vive, ενώ αυτή τη φορά τελευταίο μένει το Oculus Rift, το οποίο θα αγγίξει τις 355.000 συσκευές.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι πολλοί χαρακτηρίζουν ίδια την μοίρα του Oculus Rift και του HTC Vive, παρά τα $200 λιγότερα που κοστίζει το πρώτο αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα άτομα αυτά λοιπόν το πρόβλημα πωλήσεων των δύο headsets προέρχεται από τις ελάχιστες προδιαγραφές των υπολογιστών, που απαιτούν οι δύο συσκευές για να λειτουργήσουν, αφού κάποιος θα πρέπει να δαπανήσει περίπου $500 σε PC hardware για το Rift και περίπου $625 σε PC hardware για να χρησιμοποιήσει το Vive.

Για τον παραπάνω λόγο η Sony αποτελεί τον βασιλιά των πωλήσεων για το 2016 και 2017, αφού το PlayStation VR πέρα από την χαμηλή τιμή του και το συνεχώς αναπτυσσόμενο περιεχόμενο που προσφέρει, χρειάζεται απλά μια κονσόλα PlayStation 4 για να λειτουργήσει, της οποίας το κόστος δεν ξεπερνάει τα €400 στην χώρα μας.  

1 comment(s)

End of content

No more pages to load