Το 70% των Ευρωπαίων χρηστών Android θέλουν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές

Ανατρέποντας τις προβλέψεις
20 Νοεμβρίου 2016 07:47
Το 70% των Ευρωπαίων χρηστών Android θέλουν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές

Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κατακρίνει την Google για τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που ενσωματώνει στα Android τηλέφωνα, έρχεται νέα έρευνα της Application Developers Alliance για να ανατρέψει τα επιχειρήματά της. Να σημειώσουμε πως η έρευνα υποστηρίχθηκε από την ίδια την Google. Η ADA λοιπόν ρώτησε 4.000 χρήστες σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία σχετικά με τις προτιμήσεις τους για τις εφαρμογές ενός νέου τηλεφώνου.

Περίπου το 90% των χρηστών αλλάζει την αρχική διάταξη της home screen και ενώ οι εφαρμογές της Google είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς, δεν καταλαμβάνουν πάντα την πρώτη θέση. Την πρώτη θέση κατέλαβαν στα ψώνια η Amazon, στη μουσική το Spotify, στο chatting το WhatsApp, στις κλήσεις το Skype και στην ανάγνωση το Kindle. Η Google επικράτησε χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη, στο streaming video με το YouTube, στο email με το Gmail, στο cloud storage με το Drive και στην εύρεση πτήσεων με το Google Search.

Στην ερώτηση λοιπόν “αν θα αγοράζατε μια νέα Android συσκευή, θα προτιμούσατε να έρθει με βασικές εφαρμογές ώστε να δουλεύει απευθείας (όπως ένα iPhone)?”, το 70% των χρηστών απάντησε θετικά. Η ερώτηση φυσικά δε δίνει την επιλογή κάποιου εναλλακτικού app store ούτε ξεκαθαρίζει ποιες και πόσες θα ήθελαν να είναι αυτές οι εφαρμογές, αλλά η ευκολία του να πάρεις ένα τηλέφωνο και να μπορείς να το λειτουργήσεις αμέσως επικράτησε.

Εσείς θα θέλατε να έρχεται το τηλέφωνο με προεγκατεστημένες εφαρμογές; Κι αν υπήρχε η δυνατότητα να διαλέξετε, ποιες θα ήταν αυτές;