Φήμη: Η τιμή των AMD ΖΕΝ CPUs

Και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας τους
18 Νοεμβρίου 2016 15:46
Φήμη: Η τιμή των AMD ΖΕΝ CPUs

Σύμφωνα με μια φωτογραφία από τις διαφάνειες κάποιας παρουσίασης της AMD, που έφερε στην δημοσιότητα το Κινέζικο forum Chiphell, οι αναμενόμενοι AMD ZEN επεξεργαστές θα φτάσουν στην αγορά σε τρεις κατηγορίες με βάση την απόδοση τους. Με βάση λοιπόν τη νέα διαρροή θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, την ΖΕΝ SR7, την ZEN SR5 και την ZEN SR3. Επίσης, από την ίδια φωτογραφία, την οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω, εμφανίζεται ότι οι νέοι ZEN CPUs κοστολογούνται στα RΜΒ1500 ή €200 περίπου.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη διαρροή που προέρχεται από την Maxsun, συνεργάτιδα της AMD, η τελευταία θα κυκλοφορήσει τους πρώτους ZEN επεξεργαστές 8 πυρήνων στις 17 Ιανουαρίου 2017, το οποίο συμφωνεί με παλιότερες φήμες που έκαναν λόγο για ανακοίνωση των ΖΕΝ στην CES 2017. Ακόμη, η ίδια πηγή υποστηρίζει πως οι AMD επεξεργαστές επόμενης γενιάς θα χρονίζουν στα 3.15GHz έως 3.30GHz στο base clock τους, ενώ θα αγγίζουν τα 3.5GHz κατά την boost λειτουργία τους. Επίσης, σύμφωνα με την Maxsun, οι νέοι ZEN CPUs θα μπορούν να φτάσουν εύκολα τα 4.2GHz με συμβατική ψύξη, ενώ θα ξεπερνούν τα 5GHz με την χρήση LN2 (Liquid Nitrogen). Όπως υποστηρίζει η Maxsun, τα high-end μοντέλα θα ανταγωνίζονται τον Intel Core i7-6850K.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν φήμες προς το παρόν, ενώ αν επαληθευτούν μελλοντικά, σίγουρα θα φέρουν μεγάλη πίεση στον ανταγωνισμό και παράλληλα μια νέα εποχή στην βιομηχανία των επεξεργαστών για σταθερούς υπολογιστές.

Tags: