Η Toyota μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με ολοκαίνουρια μονάδα
18 Νοεμβρίου 2016 08:04
Η Toyota μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Toyota μπορεί να έχει ήδη μια αρκετά ανεπτυγμένη τεχνολογία γύρω από το υδρογόνο ως καύσιμο των αυτοκινήτων, αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν εξερευνά και την ηλεκτροκίνηση. Η γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως ξεκινά μία “εικονική” εταιρία για να εξετάσει την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Η εσωτερική αυτή εταιρία θα έχει προσωπικό 4 μόλις ατόμων, ο καθένας από διαφορετικά τμήματα της Toyota.

Τέτοιου είδους startup εταιρίες στο εσωτερικό μιας μεγαλύτερης εταιρίας είναι κοινή πρακτική για εξερεύνηση διαφορετικών τομέων και καινοτομία. Η ομάδα των τεσσάρων θα προέρχεται από τις Toyota Motor, Aisin Seiki, Denso και Toyota Industries και σκοπό θα έχει να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα  ανταγωνίζεται ευθέως την Tesla, καθώς και τη στρατηγική και το marketing μιας τέτοιας προσπάθειας. Η νέα μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα. Σταδιακά θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει σχεδιαστές, μηχανικούς και άλλο προσωπικό από υπάρχουσες μονάδες της Toyota.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να μην είναι mainstream ακόμα, αλλά το σκηνικό ελπίζουν να αλλάξουν τα προσιτά Tesla Model 3 και Chevrolet Bolt στα $30.000. Όσο για την Toyota, αναμένεται να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να δούμε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα.