Huawei Mate 9: Επίσημα με Kirin 960 chipset και διπλή Leica κάμερα

Ταυτόχρονη ανακοίνωση και της ακριβότερης Porsche Design εκδοχής
03 Νοεμβρίου 2016 17:48
Huawei Mate 9: Επίσημα με Kirin 960 chipset και διπλή Leica κάμερα

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η Huawei είχε προγραμματισμένο για σήμερα ένα ειδικό event, το οποίο έλαβε χώρα στο Μόναχο της Γερμανίας. Έτσι, μετά από αλλεπάλληλες φήμες και διαρροές, η Huawei ανακοίνωσε επίσημα τη νέα της ναυαρχίδα στην κατηγορία των phablets. Η νέα συσκευή δεν είναι άλλη από το Huawei Mate 9.

Το Huawei Mate 9 εμφανισιακά μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία από τον προκάτοχό του, το Mate 8. Το κυρίως σώμα του αποτελείται από μέταλλο, με καμπυλωτές γωνίες και άκρες για καλύτερο κράτημα στο χέρι. Στο εμπρόσθιο μέρος του δεσπόζει μια οθόνη IPS-NEO LCD 5.9 ιντσών, η οποία έχει ανάλυση 1080p και προστατεύεται από 2.5D γυαλί. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το ολοκαίνουριο Kirin 960 chipset μαζί με τον i6 co-processor. Η CPU του Kirin 960 αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 στα 2.4GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 1.8GHz, ενώ η GPU του από την ARM Mali-G71 MP8. Διαθέτει 4GB RAM και 64GB UFS 2.1 επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Την παράσταση βέβαια έκλεψε η δεύτερης γενιάς διπλή κάμερα της Leica. Το Mate 9 διαθέτει έναν 12MP RGB αισθητήρα με f/2.2 και έναν 20MP monochrome αισθητήρα με f/2.2. Το σύστημα της διπλής κάμερας διαθέτει OIS και dual tone LED φλας, ενώ χρησιμοποιεί ένα σύστημα hybrid autofocus 4 σε 1, το οποίο περιλαμβάνει laser, phase-detection, depth και contrast detection. Ακόμη, η Huawei λέει ότι η νέα διπλή κάμερα της Leica υποστηρίζει το νέο χαρακτηριστικό Hybrid Zoom, το οποίο επιτρέπει το zoom της εικόνας χωρίς να χάνεται η ποιότητά της, αλλά και καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K. Από την άλλη, η εμπρόσθια κάμερα του διαθέτει 8MP αισθητήρα με f/1.9 και autofocus.

Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Mate 9 υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα, ενώ διαθέτει dual-SIM slot, θύρα USB Type-C και μπαταρία 4.000mAh με υποστήριξη Super Charge (3.5-5V/5A). Επίσης, διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και έρχεται με εγκατεστημένο το EMUI 5.0 που βασίζεται στο Android 7.0 Nougat.

Το Mate 9 θα κυκλοφορήσει σε έξι χρώματα, Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown, Ceramic White και Black. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν πρώτα σε Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν αργότερα. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι €699.

Τέλος, η Huawei αποκάλυψε και τη Porsche Design εκδοχή του Mate 9. Αυτή διαφέρει λίγο σε ορισμένα σημεία από το απλό μοντέλο, αφού διαθέτει dual curved AMOLED οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 1440p, 6GB RAM, 256GB UFS 2.1 μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εμπρόσθιο μέρος. Θα κυκλοφορήσει μόνο σε Graphite Black χρώμα και θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως μέσω των Porsche Design καταστημάτων. Η τιμή του ανέρχεται στα €1.395.