“Κοντράρουν” τους 10πύρηνους Intel Xeon οι ZEN CPUs της AMD

Νέα benchmarks ήρθαν στην επιφάνεια
03 Νοεμβρίου 2016 14:39
“Κοντράρουν” τους 10πύρηνους Intel Xeon οι ZEN CPUs της AMD

Η κυκλοφορία των Zen επεξεργαστών της AMD, στις αρχές του 2017, είναι σίγουρα ένα άκρως αναμενόμενο γεγονός στον τομέα του PC Hardware. Η AMD έχει να κυκλοφορήσει νέους επεξεργαστές για την high-end desktop κατηγορία εδώ και αρκετά χρόνια και έχει υποσχεθεί πως οι Zen θα φέρουν 40% βελτιωμένο IPC. Μια νέα διαρροή από το Blenchmark.com δίνει υπόσταση στην υπόσχεση της εταιρίας και τοποθετεί τους νέους της CPU πολύ κοντά με τα αντίστοιχα προϊόντα της Intel.

Συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά για να μετρηθεί η απόδοση κάποιου engineering sample χρησιμοποιήθηκε το Blender. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα παρακάτω, δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το συγκεκριμένο μοντέλο που κατάφερε να ολοκληρώσει την δοκιμή σε 69 δευτερόλεπτα. Αν υποθέσουμε πως είναι ο CPU των 8 πυρήνων και 16 threads που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρία, τότε το γεγονός πως σημειώνει τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Intel Xeon E5 2680 v2 (10 πυρήνες και 20 threads) είναι σίγουρα ενθαρρυντικό για τη νέα προσπάθεια της AMD.

Για την ώρα δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση των Zen, μιας και η συγκεκριμένη διαρροή δεν μας δίνει επαρκή στοιχεία και ούτε γνωρίζουμε αν παρουσιάζει αληθινές πληροφορίες. Οπότε λάβετε υπόψιν τα παραπάνω με επιφύλαξη.