AMD Radeon Pro 400 Series Graphics

Γνωρίστε τις GPUs που χρησιμοποιούν τα νέα MacBook Pro
28 Οκτωβρίου 2016 13:32
AMD Radeon Pro 400 Series Graphics

Με την ανακοίνωση των νέων MacBook Pro της Apple, παρουσιάστηκε παράλληλα και η νέα AMD Radeon Pro 400 σειρά καρτών γραφικών, η οποία αποτελείται από τρία μοντέλα, την Radeon Pro 460, την Radeon Pro 455 και την Radeon Pro 450, με τα οποία εξοπλίζει η Apple τους νεότερους φορητούς υπολογιστές της. Οι νέες κάρτες γραφικών της AMD απευθύνονται σε επαγγελματίες που χρειάζονται τον συνδυασμό φορητότητας και υψηλών επιδόσεων.

Οι νέες Radeon Pro 400 βασίζονται στην Polaris αρχιτεκτονική της AMD, ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε μέθοδος FinFET στα 14nm. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το πάχος των chips που χρησιμοποιούν οι νέες GPUs, αφού αγγίζει μόλις τα 380 microns, δηλαδή ισούται με 0.38mm ή με το πάχος τεσσάρων χαρτιών Α4. Ταυτόχρονα οι κάρτες φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τρία δισεκατομμύρια transistors, τα οποία αποδίδουν έως 1.86 TFLOPS στο high-end μοντέλο της σειράς.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της AMD και επικεφαλής αρχιτέκτονας του project, Raja Koduri, δήλωσε: "Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που οι νέες Radeon Pro 400 Series Graphics κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο 15-ιντσών MacBook Pro, ένα laptop που έχει σχεδιαστεί για απόδοση και δημιουργικότητα."

Tags: