Ανακοινώθηκε το νέο MacBook Pro

Μεταλλική κατασκευή και με το επαναστατικό Touch Bar
27 Οκτωβρίου 2016 17:43
Ανακοινώθηκε το νέο MacBook Pro

H Apple στα πλαίσια του Special Event του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το νέο MacBook Pro, το οποίο θα έρθει σε δύο μοντέλα στις 13 και 15 ίντσες. Η νέα γενιά των MacBook Pro είναι η ελαφρύτερη και λεπτότερη, με τις διαστάσεις για το MacBook Pro των 13" να είναι στα 14.9mm πάχος και ζυγίζει 1.31kg, ενώ για το μοντέλο των 15 ιντσών από τα 18mm πάμε στα 15.5mm και ζυγίζει 1.81kg. 

Το μεγαλύτερο ατού του νέου MacBook Pro είναι το λεγόμενο Touch Bar, μια μπάρα-οθόνη αφής τύπου Retina που μπορεί να προσφέρει περισσότερες λειτουργίες σε εφαρμογές όπως τα Photos, Garage Band, Final Cut και Adobe Photoshop, να προτείνει λέξεις ή emojis στο quick type και να αλλάζετε με ένα swipe λογαριασμό στο macOS. Επιπλέον, το Touch Bar ενσωματώνει το Touch ID -για πρώτη φορά σε Mac- τοποθετώντας το πάνω στο power button και χάρις το Apple T1 chip, οι αγορές μέσω Apple Pay γίνονται με ασφάλεια. Σύντομα, η Microsoft θα προσθέσει υποστήριξη για Touch Bar στην σουίτα του Office για macOS. 

Ακόμη, ενσωματώνει το νέο Force Touch trackpad, το οποίο είναι δυο φορές μεγαλύτερο, ενώ το πληκτρολόγιο είναι δεύτερης γενιάς butterfly-τύπου με καλύτερη ανταπόκριση και τέλος, αφαιρείται το function key. Αξίζει να αναφέρουμε πως θα υπάρξει ένα μικρό 13" MacBook Pro χωρίς Touch Bar στην τιμή των $1499 και η πώληση του ξεκινάει από σήμερα.

Η οθόνη των νέων MacBook Pro είναι "η καλύτερη που υπήρξε ποτέ σε Mac" σύμφωνα με τον Phil Schiller, καθώς είναι κατά 67% φωτεινότερη και με βαθύτερη αντίθεση, έχει 25% ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και είναι όσο λεπτή όσο και η οθόνη του MacBook των 12". 

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά θέλουν το μοντέλο των 15 ιντσών ως το δυνατότερο MacBook Pro όλων, με τετραπύρηνο Core i7 6th gen, AMD Radeon Pro 450 GPU αρχιτεκτονικής Polaris στα 4GB VRAM, Superfast SSD (3.1GB/s, έως και 2TB, 50% γρηγορότερος), εξελιγμένες τεχνικές απώθησης θερμότητας για καλύτερη ψύξη και αθόρυβη λειτουργεία και νέα δυνατότερα ηχεία. Από την άλλη το μοντέλο το 13" MacBook διαφέρει μόνο στο ότι φέρει: Core i5 CPU @2GHz, Intel Iris 65mb eDRAM και μικρότερο αποθηκευτικό χώρο. 

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως όλες οι θύρες εισόδου των νέων MacBook Pro μπορούν να φορτίσουν τη συσκευή είτε είναι μια HDMI θύρα είτε μια USB.

Η τιμή του MacBook Pro των 13 ιντσών θα βρίσκεται στα $1499 και το MacBook Pro των 15 ιντσών στα $2399, ενώ η πώληση τους θα ξεκινήσει σε 2-3 εβδομάδες.