Xiaomi Mi MIX: Το πρώτο κινητό με ανύπαρκτο πλαίσιο οθόνης

Το φουτουριστικό smartphone κυκλοφορεί σύντομα
25 Οκτωβρίου 2016 20:36
Xiaomi Mi MIX: Το πρώτο κινητό με ανύπαρκτο πλαίσιο οθόνης

Η Xiaomi ανακοίνωσε, πέραν του Mi Note 2, ένα concept smartphone, που μοιάζει να ήρθε από το μέλλον κι όμως θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Ο λόγος για το Xiaomi Mi MIX, το πρώτο κινητό με πραγματικά bezel-less οθόνη 6.4" (2040x1080), που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck. Πρακτικά η οθόνη του, όπως θα δείτε στην εικόνα, δεν έχει καθόλου πλαίσιο, καθώς αυτή καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη συσκευή με 91.3% screen-to-body ratio και οι πραγματικές του διαστάσεις είναι όπως ενός κινητού 5.7 ιντσών. Ο proximity sensor μάλιστα έχει αντικατασταθεί από έναν υπερηχητικό, που σημαίνει ότι το ακουστικό της συσκευής χρησιμοποιεί το μεταλλικό πλαίσιο της συσκευής για να παράγει ήχο, ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει μετακινηθεί στο κάτω μέρος. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κεραμική κατασκευή.

Στα specs του Mi MIX συναντάμε τον τελευταίο Snapdragon 821, 4GB RAM, 16MP οπίσθια κάμερα, 8MP selfie camera, 128GB αποθηκευτικού χώρου, 4.400mAh, Quick Charge 3.0, υποστήριξη για όλα τα LTE bands, 24-bit/ 192Hz DAC chip, dual SIM, fingerprint αισθητήρα και Android 6.0 με MIUI 8. Το εν λόγω μοντέλο θα πωλείται στα $516, ενώ θα υπάρξει και Pro έκδοση με 6GB RAM , 256GB αποθηκευτικού χώρου και χρυσού χρώματος 18 καρατίων με $590. 

Η κυκλοφορία του Xiaomi Mi MIX αναμένεται να γίνει στις 4 Νοεμβρίου στη Κίνα και ακόμη δεν είναι γνωστό εάν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη ή αν θα υπάρξει Global έκδοση.