Η Apple μπορεί να κερδίσει 5-7 εκατομμύρια χρήστες από το φιάσκο του Note 7

Ενώ 1 εκατομμύριο επικίνδυνα Note 7 χρησιμοποιούνται ακόμα
19 Οκτωβρίου 2016 06:22
Η Apple μπορεί να κερδίσει 5-7 εκατομμύρια χρήστες από το φιάσκο του Note 7

Τη στιγμή που η Samsung αντιμετωπίζει τη χειρότερη καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις από την ίδρυσή της, η Apple φαίνεται πως θα είναι η μεγάλη κερδισμένη. Σύμφωνα με αναλυτές της KGI Securities η Apple θα αυξήσει τους χρήστες της κατά 5 έως 7 εκατομμύρια, με την πλειοψηφία αυτών να επιλέγει το iPhone 7 Plus λόγω του μεγέθους και της διπλής κάμεράς του. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε περίπου 50% των κατόχων Note 7, αφού οι πωλήσεις του αποσυρθέντος μοντέλου της Samsung αγγίξαν τα 12 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο 50% μένει να επιλέξει αν θα παραμείνει στη Samsung επιλέγοντας ένα S7 ή S7 Edge, ενώ μια αύξηση χρηστών από αυτό το ποσοστό αναμένεται να δει και η Huawei αλλά και η Google με το πρώτο “madebygoogle” τηλέφωνο.

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα χρηστών οι οποίοι αρνούνται να επιστρέψουν τα Galaxy Note 7. Πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες συνεχίζουν να λειτουργούν τις επικίνδυνες αυτές συσκευές, παρά τις παρακλήσεις των αρχών αλλά και της ίδιας της Samsung.

H Samsung μάλιστα έχει αρχίσει να τοποθετεί γραφεία αντικατάστασης σε αεροδρόμια, αφού απαγορεύεται το Note 7 στις πτήσεις. Τα γραφεία αυτά έχουν ήδη εντοπιστεί σε Νότιο Κορέα και Αυστραλία με νέα να ανοίγουν καθημερινά και οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν το Note 7 με άλλη Samsung συσκευή και να μεταφέρουν τα δεδομένα των χρηστών.