Η Seagate κυκλοφορεί τον 2ΤΒ FireCuda

Υβριδικός SSHD στις 2.5 ίντσες
12 Οκτωβρίου 2016 16:57
Η Seagate κυκλοφορεί τον 2ΤΒ FireCuda

Η Seagate κυκλοφόρησε τον υβριδικό FireCuda σκληρό δίσκο της, ο οποίος έρχεται σε 2.5 ιντσών form factor και με 2TB διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Όπως ισχυρίζεται η Seagate, είναι ο λεπτότερος και ελαφρύτερος δίσκος στα 2TB που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο FireCuda διαθέτει 8GB flash memory, η οποία σε συνδυασμό με ειδικό αλγόριθμο της εταιρίας αποθηκεύει τα αρχεία που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην μνήμη flash, ώστε να κάνει τον νέο SSHD γρηγορότερο. Επίσης, ο ίδιος αλγόριθμος μειώνει τις περιστροφές του δίσκου όταν δεν χρειάζονται, ώστε να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος χωρίς όμως να θυσιάζει τις επιδόσεις του.

Σύμφωνα με δοκιμές της Seagate, η οποία σύγκρινε τoν FireCuda με ένα κλασικό 2.5-inch HDD 7200RPM, είναι 140% γρηγορότερος κατά την εκκίνηση παιχνιδιών, 450% γρηγορότερος κατά την εκκίνηση εφαρμογών και 35% γρηγορότερος κατά την εκκίνηση των Windows 7. O FireCuda έρχεται με πέντε χρόνια εγγύηση, ενώ όσον αφορά την τιμή του αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική όπως δήλωσε η εταιρία.

Παράλληλα, η Seagate κυκλοφόρησε τον 5TB BarrraCuda στις 2.5 ίντσες, του οποίου το πάχος αγγίζει τα 7mm για χρήση σε notebooks ή 15mm για χρήση σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η εταιρία δίνει στο νέο HDD δύο χρόνια εγγύηση, ενώ δεν έχουν δοθεί πληροφορίες σχετικά με την τιμή του.

Tags: