Πέντε συνολικά τα Note 7 από τη νέα παρτίδα που εξερράγησαν

Σταματά την παραγωγή η Samsung
10 Οκτωβρίου 2016 06:25
Πέντε συνολικά τα Note 7 από τη νέα παρτίδα που εξερράγησαν

Φαίνεται πως το Galaxy Note 7 από τις παρτίδες αντικατάστασης που εξερράγη στην πτήση της Southwest Airlines πριν μερικές μέρες δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Ένας έφηβος στη Minnesota είδε το νέο του “ασφαλές” Note 7 να αναφλέγεται στο χέρι του και ευτυχώς τη γλίτωσε με ένα ελαφρύ έγκαυμα στον αντίχειρά του. Ένας ακόμα χρήστης στο Kentucky είδε το νέο Note 7 να εκρήγνυται στην κρεβατοκάμαρά του, γεμίζοντας καπνό το δωμάτιο και δημιουργώντας αναπνευστικά προβλήματα στον ίδιο. Παρόμοιο περιστατικό ήταν και το τέταρτο, με το Note 7 να αναφλέγεται στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας μέσα στη νύχτα, πανικοβάλλοντας τον ιδιοκτήτη του.

Το πέμπτο και πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά μία οικογένεια στο Texas, η οποία είδε το Note 7 να εκρήγνυται στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του γεύματός τους. Οι πάροχοι τηλεφωνίας AT&T και T-Mobile έχουν σταματήσει την πώληση Note 7 εντελώς με τη Verizon να ακολουθεί σύντομα, ενώ όλοι οι πάροχοι των ΗΠΑ αντικαθιστούν άμεσα όλα τα Note 7 που τους επιστρέφονται ανεξαρτήτως ημερομηνίας αγοράς. Η US Consumer Product  Safety Commission έχει αναλάβει τη διερεύνηση όλων των περιστατικών. Η έρευνα τόσο από τις αρχές όσο και από τη Samsung βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο το πλήγμα στο brand των Note 7 αλλά και στην ίδια τη Samsung είναι μεγάλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η εταιρία έχει σταματήσει προσωρινά την παραγωγή. Η Samsung εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Εργαζόμαστε επιμελώς με τις αρχές και ανεξάρτητους ειδικούς και θα δημοσιοποιήσουμε τα ευρήματά μας όταν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Αν και ο αριθμός των αναφορών είναι μικρός, θέλουμε να διευκρινίσουμε στους πελάτες μας πως παίρνουμε κάθε αναφορά σοβαρά. Αν καταλήξουμε πως υπάρχει θέμα ασφαλείας, η Samsung θα πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εγκριθούν από την CPSC για να επιλυθεί η κατάσταση.