VR ready PC από τις Oculus και CyberPowerPC

Απολαύστε VR gaming στο Rift με $499
09 Οκτωβρίου 2016 05:21
VR ready PC από τις Oculus και CyberPowerPC

Κατά την διάρκεια του Οculus Connect 3, ανακοινώθηκε νέα συνεργασία ανάμεσα στις CyberPowerPC και Oculus για την κατασκευή ενός VR-ready PC, του οποίου το κόστος βρίσκεται μόλις στα $499. Όπως υποστηρίζει η Oculus, μέχρι σήμερα αυτοί που ήθελαν να παίξουν VR παιχνίδια στο Oculus Rift, έπρεπε να δαπανήσουν περίπου $949 στο PC hardware, νούμερο που φαίνεται να μειώθηκε στο μισό, με την κατασκευή του νέου limited edition CyberPowerPC από τις δύο εταιρίες.

Περνώντας στο εσωτερικό του, τα "γρανάζια" του νέου VR-ready PC γυρίζουν από έναν AMD FX-4350 CPU σε συνδυασμό με μια AMD Radeon RX 470 GPU, ενώ στον αποθηκευτικό του χώρο υπάρχει HDD 1TB. Παράλληλα, στην τιμή των $499 ο χρήστης παίρνει πληκτρολόγιο, ποντίκι, DVD drive καθώς και ΤΑ Windows 10. Όλα αυτά γίνονται πραγματικά χάρις το νέο software της Oculus, το οποίο ουσιαστικά μειώνει δραματικά τις απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος σε σχέση με το παρελθόν.

Πιο αναλυτικά, το νέο ASW (Asynchronous Spacewarp) συγκρίνει τα καρέ που έχουν προβληθεί στην συσκευή "Oculus Rift", ανιχνεύει τις διαφορές μεταξύ τους και έπειτα προβάλει νέα καρέ, τα οποία βασίζονται με ακρίβεια στις κινήσεις που κάνει ο χρήστης. Έτσι με την βοήθεια του παραπάνω αλγόριθμου, η κάρτα γραφικών κάνει λιγότερη δουλειά και παράγει αντί για 90fps μόλις 45fps και έτσι δεν χρειάζεται να ανήκει στην high-end κατηγορία, το οποίο κατά συνέπεια μειώνει και δραματικά το συνολικό κόστος του συστήματος.

Τέλος, το νέο limited edition CyberPowerPC αναμένεται να φτάσει σύντομα στην αγορά, όπως δήλωσαν οι εταιρίες.

Tags: