Έχεις iPhone 7; Απολύεσαι!

Πατριωτική στάση στην Κίνα από τις εγχώριες εταιρίες
07 Οκτωβρίου 2016 06:18
Έχεις iPhone 7; Απολύεσαι!

Μια περίεργη τάση τείνει να επικρατήσει στην Κίνα σχετικά με το νέο iPhone 7. Όπως αναφέρει το BBC μερικές κινεζικές εταιρίες προσπαθούν να αποτρέψουν τους υπαλλήλους τους από το να αγοράσουν το iPhone 7, ακόμα και με την απειλή της απόλυσης. Ανήμερα λοιπόν της 85ης επετείου της εισβολής της Ιαπωνίας στην Κίνα, η φαρμακευτική εταιρία Nanyang Yongkang εξέδωσε μια πατριωτική ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν και το iPhone 7. Προειδοποίησε τους εργαζόμενους να μην αγοράσουν iPhone 7 ή 7 Plus αλλιώς “αν παραβείτε αυτό τον κανόνα, ελάτε κατευθείαν στο γραφείο να παραδώσετε την παραίτησή σας. Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μια ιστορική μέρα. Μην ξεχνάτε την εθνική ταπείνωση και ελάτε να μποϋκοτάρουμε τα ξένα προϊόντα”.

Όταν το θέμα έγινε viral και η εταιρία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δεν πρόσφερε κάποιο σχόλιο. Το θέμα δε σχολίασε ούτε η Apple. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρει το China.org ένα νοσοκομείο, το Fuling Xinjiuzhou, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να μην επιτρέψει στους εργαζόμενους να αγοράσουν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Όποιος επιμείνει και αγοράσει ένα, θα αφαιρεθεί από τις υποψηφιότητες για ετήσια βραβεία και βραβεία καλών επιδόσεων. Επίσης, όσοι δεν μπορούν οικονομικά να αγοράσουν ένα iPhone 7 και παρόλα αυτά το πράξουν, θα τους ζητηθεί να παραιτηθούν.

Μια άλλη εταιρία, η Bina Technology, διέταξε τους υπαλλήλους της να καταστρέψουν τα iPhone τους ως διαμαρτυρία για τη στάση των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα της Σινικής Θάλασσας. Απείλησε με απόλυση όσους δεν τα καταστρέψουν, πρόσφερε όμως αποζημίωση για να αγοράσουν άλλης μάρκας συσκευή.

Η Apple όμως εμφανίζεται ακάθεκτη στην ανάπτυξή της στην Κίνα. Μόλις αυτή τη βδομάδα επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για επένδυση $45 εκατομμυρίων στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Πεκίνο, το πρώτο της Apple εκτός ΗΠΑ.

Tags: