Viv: Η απάντηση της Samsung στη Siri και την Alexa

Εξαγοράζει νέας γενιάς βοηθό τεχνητής νοημοσύνης
06 Οκτωβρίου 2016 06:49
Viv: Η απάντηση της Samsung στη Siri και την Alexa

Η Samsung μόλις εξαγόρασε τη Viv, μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης από τους δημιουργούς της Siri, για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Τη Viv τη γνωρίσαμε το Μάιο, όταν οι δημιουργοί της μας τη σύστησαν ως “next-generation artificial intelligence assistant”. Οι τρεις άντρες πίσω από τη Viv είναι οι Adam Cheyer, Dag Kittlaus και Chris Brigham και αποχώρησαν από την Apple αφού αυτή εξαγόρασε τη Siri το 2012 και έκτοτε δουλεύουν πάνω στη Viv.

Τα Viv Labs θα ανήκουν πλέον στη Samsung αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητη οντότητα. Η Samsung ελπίζει να μπορέσει να μπει με τη Viv στην εποχή των digital assistants και να ανταγωνιστεί τη Siri, την Alexa, την Cortana, το Google Assistant και ένα στρατό ακόμα από bots εταιριών. Η Viv αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην οικογένεια των Galaxy τηλεφώνων το 2017 και έπειτα σε άλλες συσκευές όπως οι τηλεοράσεις. Ο CEO της Viv Labs, Dag Kittlaus δήλωσε:

Η Samsung έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο software και στις υπηρεσίες και ειδικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Το Samsung Pay έχει ήδη αποδείξει πως είναι μία από τις πιο πετυχημένες πλατφόρμες πληρωμών στην αγορά και η απόκτηση της SmartThings είναι ακόμα μια εξαγορά software που υποδεικνύει την αποφασιστικότητά τους. Σύντομα θα ανακαλύψετε τη σοβαρότητα των προθέσεων της Samsung. Και όπως και εμείς, σκοπό έχουν τη νίκη.