Το νέο ηλεκτρικό, αυτόνομο I.D. της Volkswagen

Ο ανταγωνιστής του Model 3 της Tesla
03 Οκτωβρίου 2016 06:16
Το νέο ηλεκτρικό, αυτόνομο I.D. της Volkswagen

Στο Paris Motor Show, η Volkswagen αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό, πλήρως αυτόνομο I.D. με Modular Electric Drive. Έχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων και αναμένεται να είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Model 3 της Tesla. Η κυκλοφορία του αναμένεται το 2020.

Το I.D. είναι όχημα μηδενικών ρύπων και ενώ οι ιθύνοντες απέφυγαν να το συσχετίσουν με το σκάνδαλο Dieselgate που κλόνισε τη Volkswagen, δήλωσαν πως θα είναι το πρώτο όχημα από την επόμενη γενιά “πράσινων” όχημάτων.

Οι μπαταρίες  ιόντων λιθίου θα βρίσκονται στο πάτωμα, ενώ το I.D. Pilot θα είναι η πρώτη προσπάθεια της Volkswagen στην αυτόνομη οδήγηση.

Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το πλήρως αυτόματο “I.D. Pilot” mode απλά ακουμπώντας το Volkswagen logo στο τιμόνι. Έτσι, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο και αναδιπλούμενο τιμόνι εξαφανίζεται μέσα στο ταμπλό για να σχηματιστεί ένας ενιαίος χώρος, αυξάνοντας την αίσθηση του σαλονιού μέσα στο όχημα.

Το πορτ-μπαγκάζ του I.D. θα μπορεί να δεχτεί πακέτα κούριερ. Οι κούριερ θα εντοπίζουν μέσω GPS το αυτοκίνητο και μέσω μιας εφαρμογής θα έχουν προσωρινή πρόσβαση σε αυτό για να αφήσουν το πακέτο. Ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιείται μέσω εφαρμογής ή email και το πορτ-μπαγκάζ θα κλειδώνεται ξανά.