Ξεκινά η διάθεση του LG V20

Καμία αναφορά για Ευρώπη
29 Σεπτεμβρίου 2016 07:16
Ξεκινά η διάθεση του LG V20

Η LG ξεκινά από αυτή την εβδομάδα τη διάθεση του νέου LG V20 σε παγκόσμιο επίπεδο, με την αρχή να γίνεται από τη Νότιο Κορέα. Ωστόσο από την ανακοίνωση της LG απουσιάζει η αναφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2016 —Το νέο smartphone της LG Electronics (LG) που θέτει νέα δεδομένα στις  δυνατότητες πολυμέσων σε smartphones, θα είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές από αυτή την εβδομάδα. Το LG V20 θα κάνει το ντεμπούτο του στην εγχώρια αγορά της LG, τη Νότια Κορέα, ενώ θα ακολουθήσουν οι βασικές χώρες στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

Από τα αποκαλυπτήρια του smartphone νωρίτερα μέσα στο μήνα, το V20 έχει ήδη συγκεντρώσει ισχυρές θετικές αντιδράσεις από εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας οι οποίοι εκτίμησαν το σχεδιασμό και τις πλούσιες σε χαρακτηριστικά προδιαγραφές του smartphone. Το V20 έχει σχεδιαστεί για χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν περιεχόμενο επαγγελματικού επιπέδου ενώ διαφοροποιείται από τις ανταγωνιστικές συσκευές με τα προηγμένα χαρακτηριστικά εικόνας και ήχου.

Για την εγγραφή βίντεο, το χαρακτηριστικό Steady Record 2.0, εξασφαλίζει σταθερές εικόνες χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας (electronics image stabilization- EIS) που είναι ενσωματωμένη στον επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 820 αλλά και τη ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας (DIS), για τη μετέπειτα επεξεργασία. Επίσης, επειδή το βίντεο υψηλής ποιότητας δεν θα είναι υψηλής ποιότητας χωρίς τον αντίστοιχο ήχο, το V20 καταγράφει ήχο χρησιμοποιώντας 24-bit/48 kHz Linear Pulse Code Modulation (LPCM), την ίδια μορφή που χρησιμοποιείται στον επαγγελματικό εξοπλισμό βίντεο.

Το V20 πραγματοποιεί εγγραφή Hi-Fi ήχου, ενώ υποστηρίζει τη βέλτιστη αναπαραγωγή με Hi-Fi Quad DAC ελαχιστοποιώντας τις στρεβλώσεις και το θόρυβο από το εξωτερικό περιβάλλον μέχρι και 50%, κάτι που συναντάται για πρώτη φορά σε ένα smartphone. Το HD Audio Recorder επιτρέπει στους χρήστες να αιχμαλωτίσουν ήχο ποιότητας από στούντιο ηχογράφησης με ένα μεγαλύτερο εύρος δυναμικών συχνοτήτων χρησιμοποιώντας τρία μικρόφωνα AOP για την καταγραφή απίστευτου ήχου. Κατά τον σχεδιασμό των χαρακτηριστικών ήχου του V20, η LG συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τη γνωστή εταιρεία ήχου Β&O PLAY, η οποία ανήκει στην ‘οικογένεια’ της εταιρείας Bang & Olufsen που αναπτύσσει καινοτόμα φορητά προϊόντα ήχου.

Ούτε ο τομέας της εικόνας έχει παραμεληθεί από το LG V20. Εξοπλισμένο με εμπρόσθια και πίσω κάμερα, το V20 μπορεί να αιχμαλωτίσει ευρυγώνιες φωτογραφίες 135 μοιρών από την πίσω κάμερα και 120 μοιρών από τον φακό της εμπρόσθιας κάμερας. Επιπλέον, το χαρακτηριστικό Hybrid Auto Focus εξασφαλίζει καθαρές, ευδιάκριτες εικόνες, ενώ το Auto Shot απλοποιεί τη λήψη selfie μέσω της λειτουργίας ανίχνευσης προσώπου που ενεργοποιεί το κλείστρο.

Το V20 είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που προσφέρει το πρωτοποριακό Android 7.0 Nougat και είναι επίσης το πρώτο που περιλαμβάνει την εφαρμογή της Google ‘In Apps’ για δυνατότητα αναζήτησης. Το V20 συνδυάζει την εκλεπτυσμένη εμφάνιση αλλά και την ανθεκτική δομή, λόγω της χρήσης ελαφρύ αλουμινίου AL6013 μαζί με ένα νέο υλικό που βασίζεται στο πυρίτιο, ενώ το επάνω και το κάτω μέρος του τηλεφώνου είναι εξοπλισμένο με σιλικόνη πολυκαρβονικού (Si-PC) για τη συμμόρφωση με τη δοκιμή πτώσης MIL-STD 810G Transit, η οποία διενεργήθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα των ΗΠΑ.

Τέλος, το smartphone διαθέτει επίσης ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Signature Wallpaper κάνοντας τη συσκευή ακόμα πιο προσωπική για κάθε χρήστη. Το Signature Wallpaper αναγνωρίζει τον πρώτο χαρακτήρα του κειμένου που εισάγεται στη δευτερεύουσα οθόνη του V20 και προσφέρει μια συλλογή από σχέδια για το wallpaper εμφανίζοντας το αρχικό γράμμα, αριθμό ή σύμβολο ως ταπετσαρία του τηλεφώνου (σχετικό βίντεο στο παρακάτω link https://youtu.be/n9ew9zTQl3E).

«Οι σημερινοί χρήστες δεν καταναλώνουν απλά ή ανταλλάσουν περιεχόμενο, είναι αρκετά έμπειροι πλέον για να το δημιουργήσουν» δήλωσε ο Juno Cho, President της LG Electronics and the Mobile Communications Company. «Η ‘σειρά V’ προέρχεται από αυτή τη διαπίστωση και για αυτό σχεδιάσαμε μια συσκευή που όχι μόνο θα μπορεί να συμβαδίσει με το υψηλό επίπεδο των καταναλωτών, αλλά να είναι σε θέση να προβλέψει τις ανάγκες τους και να είναι μερικά βήματα πιο μπροστά. Είμαι υπερήφανος να δηλώσω ότι το V20 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτές σε όλους τους τομείς».

Η τιμή και η ημερομηνία διάθεσης θα ανακοινωθεί σε τοπικό επίπεδο για κάθε αγορά.

Tags: