Η κάμερα του iPhone 7 στις δοκιμές του DxOMark

Το κατατάσσει στην έβδομη θέση με 86 βαθμούς
29 Σεπτεμβρίου 2016 06:04
Η κάμερα του iPhone 7 στις δοκιμές του DxOMark

Θετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της κάμερας του iPhone 7 στις δοκιμές που πραγματοποίησε το αμφιλεγόμενο DxOMark. Μπορεί να το κατατάσσει στην έβδομη θέση, οι 86 βαθμοί που συγκέντρωσε όμως είναι περισσότεροι από τους 82 και 84 των iPhone 6s και 6s Plus αντίστοιχα.

Ο 28mm φακός παρέμεινε ίδιος αλλά αυτή τη φορά έχουμε το πιο φωτεινό f/1.8. Την κατάσταση βελτιώνει και το OIS το οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά σε μη-Plus μοντέλο. Σύμφωνα με το DxO, η ποιότητα της εικόνας έχει βελτιωθεί δραματικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ σε συνδυασμό με ακριβές white balance αλλά και χρώματα, δίνει στη φωτογραφία το σκορ που αναφέραμε. Ειδική αναφορά γίνεται και για το quad-LED True Tone flash για τη σωστή αναπαραγωγή των τόνων των χρωμάτων.

Οι αδυναμίες της κάμερας του iPhone 7 εντοπίζονται στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με πτώση στη λεπτομέρεια, ακανόνιστο focus και ορατό “θόρυβο”. Παρατηρήθηκε επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις motion blur.

Ο επικεφαλής ερευνητής του DxO, Frederic Guichard δήλωσε:

Ενώ η ναυαρχίδα της Apple έχει μικρότερους αισθητήρες από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, η Apple χρησιμοποιεί μια ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών για να δημιουργήσει ένα ελκυστικό smartphone με πολύ λεπτό σώμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει design φακών υψηλής επίδοσης, αποδοτικά ηλεκτρονικά αισθητήρων, ενσωματωμένο οπτικό σταθεροποιητή και φυσικά μια γραμμή παραγωγής πολλαπλών εικόνων υψηλών επιδόσεων.

Tags: