Η Yahoo παραδέχεται το μεγαλύτερο hack στην ιστορία

Στρέφει το δάχτυλο σε κυβερνητικούς hackers
23 Σεπτεμβρίου 2016 07:25
Η Yahoo παραδέχεται το μεγαλύτερο hack στην ιστορία

Η Yahoo παραδέχτηκε και επίσημα το τεράστιο hack του 2014 το οποίο εξέθεσε τα δεδομένα 500 εκατομμυρίων χρηστών της. Μάλιστα κατηγορεί κυβερνητικούς hackers, οι οποίοι πήραν στα χέρια τους ονόματα, διευθύνσεις email, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γεννήσεως, αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και ερωταπαντήσεις ασφαλείας. Ωστόσο αρνείται πως κλάπηκαν αριθμοί πιστωτικών καρτών και πληροφορίες τράπεζας.

Ενθαρρύνει όλους τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης και να “υιοθετήσουν εναλλακτικά μέσα επιβεβαίωσης πρόσβασης”. Η εταιρία έχει ήδη καταστήσει άκυρες όλες τις μη κρυπτογραφημένες ερωτήσεις ασφαλείας και τις απαντήσεις τους, ενίσχυσε τα συστήματά της για τον εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και εργάζεται στενά με τις αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Το email της Yahoo σχετικά με αυτό το θέμα δε σας ζητάει να κάνετε click σε οποιοδήποτε link, δεν περιέχει κανένα επισυναπτόμενο αρχείο και δε σας ζητάει καμιά προσωπική πληροφορία. Αν κάποιο email που λάβατε περιέχει κάτι από αυτά, το email αυτό δε στάλθηκε από τη Yahoo και είναι πιθανώς μια προσπάθεια να κλαπούν οι προσωπικές σας  πληροφορίες. Αποφύγετε το click σε links και το κατέβασμα επισυναπτόμενων αρχείων από τέτοια ύποπτα emails.

Η παραδοχή της παραβίασης της database της Yahoo έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την εταιρία, η οποία διαπραγματεύεται ακόμα την πώλησή της στη Verizon έναντι $4.8 δισεκατομμυρίων, ποσό το οποίο αναμένεται να μειωθεί μετά την αποκάλυψη αυτή.