Η Qualcomm ανακοίνωσε την Clear Sight τεχνολογία διπλής κάμερας

Υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
14 Σεπτεμβρίου 2016 23:40
Η Qualcomm ανακοίνωσε την Clear Sight τεχνολογία διπλής κάμερας

Κακά τα ψέματα, η νέα μόδα αυτή την περίοδο στη mobile βιομηχανία επιτάσσει συσκευές με διπλή κάμερα. Τέτοιες υλοποιήσεις έχουμε δει άλλωστε από αρκετούς κατασκευαστές, τόσο στο πρότερο παρελθόν με το HTC One M8, όσο και πρόσφατα με τα LG G5, Huawei P9/P9 Plus, LG V20 και iPhone 7 Plus. Έτσι, η Qualcomm θέλοντας να προωθήσει τη συγκεκριμένη υλοποίηση σε ολοένα και περισσότερες συσκευές, ανακοίνωσε μία δικιά της τεχνολογία που την ονομάζει Clear Sight.

Ως γνωστόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι επεξεργαστές της Qualcomm φέρουν υποστήριξη πολλαπλών καμερών. Ωστόσο, η νέα Clear Sight τεχνολογία της εταιρίας είναι διαθέσιμη μόνο για τους Snapdragon 820 και Snapdragon 821 επεξεργαστές της, καθώς διαθέτουν το προηγμένο Spectra ISP σύστημα.

Η Clear Sight τεχνολογία έχει σχεδιαστεί με μια πολύ συγκεκριμένη διαμόρφωση της κάμερας. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, για τη λειτουργία της χρησιμοποιούνται δύο αισθητήρες εικόνας, ένας έγχρωμος και ένας ασπρόμαυρος (κάτι παρόμοιο με τα Huawei P9/P9 Plus). Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το Spectra ISP σύστημα επιτρέπει τη συγχώνευση και την επεξεργασία των δεδομένων από τους δύο αισθητήρες εικόνας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αλγόριθμο της εταιρίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι κύριοι πυρήνες του επεξεργαστή, κάνοντάς τον βέλτιστο σε επιδόσεις και ενεργειακά πιο φιλικό στη μπαταρία.

Η Clear Sight αποτελείται από μία ενιαία, πλήρως ενσωματωμένη μονάδα hardware που περιέχει δύο κάμερες, καθώς και υπολογιστικούς αλγόριθμους απεικόνισης χαμηλού φωτισμού που επιτρέπουν οι Qualcomm Spectra ISPs, σχεδιασμένοι για να τραβήξουν και την ίδια ακριβώς στιγμή να συγχωνεύσουν τις φωτογραφίες μαζί, ακαριαία, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τέλος, η Qualcomm δεν ανακοίνωσε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη Clear Sight τεχνολογία της, όπως προδιαγραφές καμερών, αλλά ούτε και με ποιους κατασκευαστές smartphones θα συνεργαστεί.