Η Samsung βρήκε τρόπο να σταματήσει προσωρινά τις εκρήξεις του Note 7

Ξεπερνούν τις 70 οι περιπτώσεις στις ΗΠΑ
14 Σεπτεμβρίου 2016 06:13
Η Samsung βρήκε τρόπο να σταματήσει προσωρινά τις εκρήξεις του Note 7

Η τεράστιας κλίμακας απόσυρση του Galaxy Note 7 χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί και στο μεταξύ οι περιπτώσεις εκρήξεων της μπαταρίας αυξάνονται φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τη Samsung. Αφού βλέπει πως οι αρκετοί χρήστες Note 7 συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές παρά την ανακοίνωσή της να τα απενεργοποιήσουν άμεσα, ανέπτυξε ένα τρόπο για να σταματήσει τις συσκευές από το να εκρήγνυνται. Με ένα επικείμενο update, θα αποτρέψει τα Note 7 από το να φορτίζουν πάνω από το 60%. Το update θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρείται η λύση της κατάστασης. Πρόκειται απλά για ένα προσωρινό μέτρο, μέχρι όλα τα Note 7 να επιστραφούν.

Εν τω μεταξύ, τα περιστατικά εκρήξεων συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις ΗΠΑ μόνο οι περιπτώσεις ξεπερνούν τις 70 από την κυκλοφορία της συσκευής, ενώ η υπηρεσία Health Canada υπολογίζει πως υπάρχουν στην αγορά του Καναδά πάνω από 22.000 ελαττωματικές συσκευές.

Ο πανικός που επικρατεί στην αγορά για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τις ελαττωματικές συσκευές, οδηγεί πολλές φορές και σε λανθασμένες κατηγορίες, όπως η περίπτωση τραυματισμού ενός 6χρονου παιδιού που αναπαράχθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Από ότι φαίνεται, το περιστατικό όντως συνέβη, μόνο που το εν λόγω τηλέφωνο ήταν τελικά ένα Samsung Galaxy Core Prime και όχι ένα Note 7, σύμφωνα με το NBC New York.