Galaxy Note 7 τραυματίζει 6χρονο παιδί [Ενημέρωση]

Η Samsung σκέφτεται την εξ ’αποστάσεως απενεργοποίηση των συσκευών
12 Σεπτεμβρίου 2016 06:05
Galaxy Note 7 τραυματίζει 6χρονο παιδί [Ενημέρωση]

Ένα εξάχρονο παιδί φαίνεται πως είναι το πιο πρόσφατο θύμα των ελλαττωματικών μπαταριών του Galaxy Note 7. Ο μικρός είδε το κινητό να εκρήγνυται ενώ το κρατούσε στα χέρια του βλέποντας videos, προκαλώντας του ελαφρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο από όπου πήρε εξιτήριο μερικές ώρες μετά, ενώ η τρομάρα του ήταν αρκετή για να μη θέλει τώρα να βλέπει καν κινητά τηλέφωνα.

Παρά την έντονη προτροπή της Samsung να απενεργοποιήσουν οι κάτοχοι των Galaxy Note 7 τα τηλέφωνά τους, φαίνεται πως αρκετοί συνεχίζουν τη χρήση τους πιστεύοντας πως δε θα συμβεί σε αυτούς. Όταν τελικά συμβαίνει, η Samsung έρχεται ξανά αντιμέτωπη με έναν εφιάλτη δημοσίων σχέσεων. Γι αυτό το λόγο και επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα όπως δηλώνει με κάθε ευκαιρία, σκέφτεται την εξ αποστάσεως απενεργοποίηση των συσκευών που δεν έχουν επιστραφεί. Η πληροφορία έρχεται από έναν Γάλλο Redditor ο οποίος ανέφερε πως σε συνομιλία του με τη Samsung Γαλλίας, η εταιρία τον διαβεβαίωσε πως θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της για να βεβαιωθεί πως δε θα παραμείνει ούτε μία ελλαττωματική συσκευή σε λειτουργία, απενεργοποιώντας όλα τα Note 7 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14/09/16

Φαίνεται τελικά πως το εν λόγω τηλέφωνο δεν είναι το Galaxy Note 7 αλλά το Galaxy Core Prime. Σε συνέντευξη της οικογένειας στο NBC New York αποκαλύφθηκε πως επειδή όλη η οικογένεια έχει Samsung τηλέφωνα, ο παππούς του παιδιού είχε δηλώσει αρχικά πως το τηλέφωνο που πλήγωσε το παιδί ήταν το Note 7. Αργότερα η μητέρα του παιδιού ξεκαθάρισε πως πρόκειται για το Core Prime και όχι το Note 7.