Ανύπαρκτες οι πωλήσεις HTC Vive και Oculus Rift

Απαγορευτικό το κόστος, περιορισμένο περιεχόμενο
07 Σεπτεμβρίου 2016 07:25
Ανύπαρκτες οι πωλήσεις HTC Vive και Oculus Rift

Το hype για τα VR headsets HTC Vive και Oculus Rift ήταν μεγάλο, φαίνεται όμως πως αυτό δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει τις πωλήσεις τους. Σύμφωνα με έρευνα του Steam, μόλις το 0.18% των χρηστών του έχουν HTC Vive και μόλις το 0.10% έχουν Oculus Rift. Μάλιστα οι πωλήσεις του HTC Vive σημείωσαν αύξηση μόλις 0.3% τον Ιούλιο και του Oculus Rift 0.1% τον Αύγουστο, ποσοστά αμελητέα για νέες συσκευές όπως αυτές οι δύο.

Όπως αποδεικνύεται το κόστος είναι απαγορευτικό για τους χρήστες, βυθίζοντας την VR τεχνολογία μαζί με τις πωλήσεις, με τη μοναδική πρακτική εφαρμογή αυτή τη στιγμή να έρχεται από το mobile VR. Πέρα από το κόστος των ίδιων των headsets, οι χρήστες καλούνται να διαθέτουν ένα αρκετά ισχυρό σύστημα για να τρέξουν το virtual reality, γεγονός που επιβαρύνει το συνολικό κόστος. Επιπλέον, το VR περιεχόμενο μπορεί να αυξάνεται, αλλά είναι ακόμα σχετικά περιορισμένο και δε φαίνεται να δικαιολογεί μια επένδυση τέτοιου ύψους, όχι ακόμα τουλάχιστον.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το PlayStation VR με τους εκατομμύρια κατόχους PS4, για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην αποδοχή του virtual reality και πέρα από τα κινητά.