Η LG παρουσιάζει το LG V20

Όλα όσα δεν μπόρεσε να είναι το LG G5
07 Σεπτεμβρίου 2016 06:27
Η LG παρουσιάζει το LG V20

Η LG παρουσίασε ένα τηλέφωνο άξιο για τον τίτλο της ναυαρχίδας, το LG V20. Με αλουμινένιο σώμα έχει πιο premium αίσθηση από τον προκάτοχό του, το εκπληκτικό V10. Η LG λέει πως χρησιμοποίησε το κράμα αλουμινίου AL6013 το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή αεροπλάνων και σκαφών, κάνοντάς το ανθεκτικό, ενώ έρχεται με πιστοποίηση MIL-STD-810 για προστασία από πτώση, κρατώντας ταυτόχρονα ένα πολύ λεπτό προφίλ στα 7.6mm.

Το design θυμίζει LG G5, αλλά η modular φύση με το αποσπώμενο κάτω μέρος έχει αντικατασταθεί με αποσπώμενο πίσω κάλυμμα, το οποίο επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση της μπαταρίας. Επίσης, πίσω υπάρχει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η οθόνη του V20 είναι IPS 5.7 ιντσών με Quad HD ανάλυση. Η δευτερεύουσα οθόνη είναι λίγο μακρύτερη από το V10 επιτρέποντας μεγαλύτερο κείμενο 24 ψηφίων αντί για τα 14 του V10. Η φωτεινότητα είναι επίσης διπλάσια, στα 68nits. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Snapdragon 820 με 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Η διπλή κάμερα του LG V20 είναι ίδια με αυτή του LG G5, δηλαδή μια 16MP f/1.8 16:9 OIS κάμερα με laser και face-detection autofocus και μια δευτερεύουσα wide-angle 8MP f/2.4 fixed-focus με γωνία λήψης 135 μοιρών. Το LG V20 είναι το πρώτο τηλέφωνο που προσφέρει το EIS video stabilization σύστημα της Qualcomm που βασίζεται σε γυροσκόπια, με το Steady Record 2.0 σύστημα. Μπορεί να σταθεροποιήσει ακόμα το video βασισμένο στη γραμμή κίνησης του αντικειμένου καταγραφής. Μπορεί να καταγράφει χωρίς απώλειες 24bit/48kHz ήχο με τα videos, αποδίδοντας ήχο έως και 132db. Η selfie camera είναι 5MP με f/1.9.

Ο ήχος είναι ο τομέας που το LG V20 πραγματικά ξεχωρίζει, με 4 DACs για πεντακάθαρο ήχο, ένταση 75 σημείων και L/R balance control. Υποστηρίζει playback χωρίς απώλειες και είναι B&O Play-tuned, ενώ έρχεται με B&O Play (Bang & Olufsen) headphones στη συσκευασία, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εκάστοτε αγορά.

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3.200mAh, έχει θύρα USB Type-C και υποστηρίζει QuickCharge 3.0. Το LG V20 είναι επίσης το πρώτο νέο τηλέφωνο και το πρώτο τηλέφωνο μετά τα Nexus που τρέχει Android 7.0 Nougat, ενώ η LG είναι περήφανη για το αναβαθμισμένο UX 5.0+.

Το LG V20 θα γίνει διαθέσιμο τον επόμενο μήνα στη Νότιο Κορέα σε Titan, Silver και Pink χρώματα. Τιμή δεν ανακοινώθηκε, ούτε και η διαθεσιμότητα στον υπόλοιπο κόσμο.