Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Ιρλανδία δε θέλει τα €13 δισεκατομμύρια της Apple

Συντάσσεται με την εταιρία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Ιρλανδία δε θέλει τα €13 δισεκατομμύρια της Apple

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε την Apple να πληρώσει €13 δισεκατομμύρια στην Ιρλανδία για διαφυγόντα κέρδη από τη φορολόγηση. Φαίνεται όμως πως μαζί με την Apple και η Ιρλανδία εναντιώνεται σε αυτή την απόφαση.

Γιατί λοιπόν η Ιρλανδία δε θέλει να εισπράξει από την Apple ένα ποσό που ισοδυναμεί με €3.000 ανά κάτοικο της χώρας;

Advertisement

Η έφεση της Ιρλανδίας ήταν αναμενόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού η χώρα θέλει να διατηρήσει τη φήμη της ως χώρα φιλική προς τις επιχειρήσεις με χαμηλή φορολόγηση, παρά το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως η Ιρλανδία παρείχε “ειδική μεταχείριση” στην Apple.

Μετά από μια συνάντηση την Παρασκευή, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να συνδράμουν την Apple στη νομική μάχη έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ιρλανδική Βουλή θα κληθεί να επικυρώσει αυτή την απόφαση μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.

Hub

Apple

Apple

Δες περισσότερα