Η απάντηση της HP στα Mac Pro και Mac Mini

Δύο νέοι υπολογιστές με ιδιαίτερο σχεδιασμό από την εταιρία
03 Σεπτεμβρίου 2016 11:13
Η απάντηση της HP στα Mac Pro και Mac Mini

Στα πλαίσια της IFA 2016, η Hewlett-Packard αποκάλυψε δύο νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο form factor τους.

Αρχικά έχουμε τον HP Elite Slice, ο οποίος με πρώτη όψη θυμίζει τον Mac Mini της Apple. Ωστόσο οι ομοιότητες περιορίζονται στην εξωτερική εμφάνιση. Ο Elite Slice είναι εξοπλισμένος με έναν Core i7-6700T επεξεργαστή και έως και 32GB RAM, ενώ για μέσο αποθήκευσης δίνονται διάφορες επιλογές από SSDs μέχρι και τον Turbo Drive της εταιρίας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το Elite Slice θα υποστηρίζει και διάφορα modules. Για παράδειγμα στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το HP Audio Module, το οποίο προσθέτει στην συσκευή ένα ηχείο της Bang & Olufsen για αναπαραγωγή πολυμέσων. Θα υπάρχουν διάφορα ακόμα modules, για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, για την τοποθέτηση της συσκευής στον τοίχο κ.α.

Η εταιρία παρουσίασε και το HP Pavilion Wave, το οποίο επίσης εμφανισιακά θυμίζει προϊόν της Apple και συγκεκριμένα το Mac Pro. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό σύστημα που θα φέρει έναν Intel Core i5-6400T επεξεργαστή και θα έρχεται με δύο διατάξει όσον αφορά την μνήμη RAM του και τα μέσα αποθήκευσης, το οικονομικότερο μοντέλο έρχεται με έρχεται 8GB RAM/128GB SSD/1TB HDD, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή των 16GB RAM/180GB SSD/2TB HDD. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συμπεριλάβουν στο σύστημα τους και μια AMD R9 470M κάρτα γραφικών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη φροντίδα έχει λάβει και το σύστημα ήχου που ενσωματώνει η συσκευή και από εκεί πηγάζει η εξωτερική υφασμάτινη επένδυση της.


Ο HP Elite Slice πωλείται με τιμή που ξεκινά από τα $899 και περισσότερες πληροφορίες για αυτόν μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ ο HP Pavilion Wave θα ξεκινά από τα $549 και περισσότερες πληροφορίες για αυτόν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tags: