Το YouTube θέλει να γίνει social media;

Δυνατότητα ανάρτησης κειμένου και εικόνων
26 Αυγούστου 2016 07:27
Το YouTube θέλει να γίνει social media;

Η δημοφιλέστερη video πλατφόρμα στον πλανήτη φαίνεται πως θέλει να αλλάξει την ταυτότητά της και να μοιάσει περισσότερο σε social media. Σύμφωνα με το Venture Beat, το YouTube εργάζεται σε ένα project γνωστό ως Backstage, το οποίο επιτρέπει την ανάρτηση κειμένου, video, εικόνων, links και δημοσκοπήσεων απευθείας από το προσωπικό κανάλι του χρήστη.

Για τα posts θα υπάρχει και δυνατότητα διαμοιρασμού, δηλαδή αν ανεβάσετε μια φωτογραφία θα μπορείτε να τη μοιραστείτε στο Twitter, στο Facebook κλπ. Τα posts θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά στα feeds των συνδρομητών, ενώ θα υπάρχουν και notifications. Επίσης τα σχόλια θα εμπλουτιστούν με εικόνες και videos, κάτι που το YouTube αποκαλεί “rich replies”.

Θα είναι αυτή η απάντηση του YouTube στη video επέκταση του Facebook με το Facebook Live, το Snapchat και το Twitter; Θα καταφέρει να κρατήσει τους δημιουργούς περιεχομένου οι οποίοι αναζητούν πιο άμεσες λύσεις στην επικοινωνία με τους fans; Θα μάθουμε αρκετά σύντομα, μιας και το Backstage το περιμένουμε αυτό το φθινόπωρο για desktop και mobile.