Η Nvidia δημοσίευσε φωτογραφίες του Pascal GP100 chipset

Αποτελεί τον πυρήνα της Tesla P100 με HBM2 και NVLink τεχνολογίες
24 Αυγούστου 2016 08:15
Η Nvidia δημοσίευσε φωτογραφίες του Pascal GP100 chipset

Η Nvidia κατά την διάρκεια του GTC event της που έλαβε μέρος νωρίτερα μέσα στο έτος, αποκάλυψε την Tesla P100, η οποία είναι η πρώτη Pascal κάρτα γραφικών που χρησιμοποιεί ΗΒΜ2 μνήμη. Ωστόσο, σήμερα η εταιρία κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Hot Chips, έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του chipset GP100 που χρησιμοποιεί η Tesla P100, το οποίο είναι μεγέθους 610mm2. Η Nvidia δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία σαν ένα κομμάτι από την παρουσίασης της NVLink 1.0 τεχνολογίας, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο παρακάτω βίντεο της εταιρίας.

Ο συνδυασμός των τεχνολογιών HBM2 και NVLink 1.0 αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την ιστορία της Nvidia, ωστόσο καμιά από τις δύο τεχνολογίες δεν είναι διαθέσιμες στα προϊόντα της εταιρίας που απευθύνονται στους καταναλωτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει μελλοντικά.

Τέλος, για την ιστορία το νέο GP100 chipset, το οποίο εξοπλίζεται με HBM2 μνήμη και 4096-bit memory bus θα είναι ικανό να μεταφέρει πληροφορίες με ταχύτητες πάνω από 1TB/s.