Η Xiaomi επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Παίρνει το ρίσκο εκτός Κίνας
22 Αυγούστου 2016 05:50
Η Xiaomi επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Ξεκίνησε ως μια ακόμα κινεζική start up εταιρία και σύντομα έλαβε τον τίτλο της “Apple της Κίνας”, κατακτώντας την τρίτη θέση στους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως το 2014. Συνήθως τα πολύ φθηνά αλλά ποιοτικά προϊόντα της Xiaomi είχαν ως κύριες αγορές την Κίνα, την Ινδία και την Ινδονησία, προκαλώντας πονοκέφαλο στους αγοραστές άλλων χωρών, αφού έπρεπε να προμηθευτούν τα προϊόντα της μέσω ψηφιακών καταστημάτων τρίτων. Σύμφωνα όμως με τον Αντιπρόεδρο της εταιρίας, Hugo Barra, αυτό πρόκειται να αλλάξει στο “κοντινό μέλλον”.

Η αγορά των ΗΠΑ είναι σίγουρα μια αγορά που στοχεύουμε. Θα μπούμε με social media, με κανάλια που μας επιτρέπουν να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά που είναι ενθουσιώδης με τις νέες τεχνολογίες. Αυτός θα είναι ο στόχος μας.

Με τον εσωτερικό ανταγωνισμό στην Κίνα να αυξάνεται επικίνδυνα και με την αγορά των ΗΠΑ να είναι ιδιαίτερα επικερδής για τις εταιρίες, η Xiaomi εισέρχεται στη γειτονιά της Apple με μεγάλα σχέδια, παίρνοντας βέβαια και το αντίστοιχο ρίσκο, αφού έχει περιορισμένη εμπειρία marketing, λειτουργεί κυρίως με online ψηφιακά καταστήματα και έχει επίσης μικρή εμπειρία από διανομή μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας, κάτι που στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο.