Το Lifestage είναι η νέα εφαρμογή του Facebook

Και απευθύνεται στους εφήβους
20 Αυγούστου 2016 06:32
Το Lifestage είναι η νέα εφαρμογή του Facebook

Η χρήση του Facebook από τους εφήβους έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να φθίνει, ενώ παρατηρήθηκε πως εφαρμογές όπως το Snapchat ήταν πολύ πιο δημοφιλείς για αυτή την ηλικία. Αναμενόμενα το Facebook δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια και έτσι εισάγει τη νέα εφαρμογή Lifestage, η οποία δημιουργήθηκε με στόχο αποκλειστικά τους έφηβους. Κι όταν λέμε “αποκλειστικά” το εννοούμε, επειδή κανείς άνω των 22 ετών δε θα μπορέσει να δει οτιδήποτε πέρα από το δικό του προφίλ. Στην εφαρμογή υπάρχουν επίσης εργαλεία για block και report πιθανών ψεύτικων προφίλ που παριστάνουν τους έφηβους. Η περιγραφή του Lifestage έχει ως εξής:

Το Lifestage κάνει εύκολο και διασκεδαστικό να μοιραστείτε ένα εικονικό προφίλ του εαυτού σας με τους συμμαθητές σας. Απλά ανεβάστε κάτι στο προφίλ σας. Μόλις το σχολείο σας ξεκλειδωθεί θα μπορείτε να δείτε τα προφίλ άλλων από τη σχολική σας κοινότητα, ώστε να μάθετε καλύτερα τους συμμαθητές σας και παιδιά από κοντινά σχολεία, να ανακαλύψετε άλλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και να συνδεθείτε μαζί τους.

Αν και η εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Facebook, η ύπαρξη Facebook λογαριασμού δεν είναι προαπαιτούμενη. Προς το παρόν η εφαρμογή διατίθεται μόνο για iOS.