Samsung Galaxy S7 vs OnePlus 3: Ποιο φορτίζει πιο γρήγορα;

Adaptive Fast Charging εναντίον Dash Charge
10 Αυγούστου 2016 06:14
Samsung Galaxy S7 vs OnePlus 3: Ποιο φορτίζει πιο γρήγορα;

Στο νέο video που έδωσε στη δημοσιότητα η OnePlus, βλέπουμε τη νέα ναυαρχίδα της, OnePlus 3, δίπλα στο Galaxy S7 της Samsung. Η σύγκριση των δύο τηλεφώνων γίνεται στον τομέα της ταχείας φόρτισης και σκοπό έχει να γνωστοποιήσει στον κόσμο τι είναι το Dash Charge και κατά πόσο ταχύτερο είναι από το ευρέως γνωστό Adaptive Fast Charging της Samsung.

Σε ένα γρήγορο timelapse βλέπουμε πως το OnePlus 3 φτάνει στο 64% όταν το S7 βρίσκεται στο 50%, μικρή διαφορά μεν, αλλά και πάλι το OnePlus τερματίζει πρώτο. Στο δεύτερο κομμάτι του video όμως είναι η μεγάλη διαφορά, αφού η νέα δοκιμή γίνεται με τις οθόνες των κινητών ενεργές. Εκεί βλέπουμε πως το OnePlus 3 φτάνει το 67% τη στιγμή που το S7 βρίσκεται στο 23%.

Η τεράστια διαφορά είναι λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας φόρτισης. Το Galaxy S7 φορτίζει γρήγορα με τη χρήση του επεξεργαστή και μόνο όταν δε χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο. Όταν η οθόνη είναι ανοιχτή, η γρήγορη φόρτιση διακόπτεται για να γίνουν διαθέσιμοι οι πόροι της συσκευής στο χρήστη με αποτέλεσμα να φορτίζει αισθητά πιο αργά. Το OnePlus 3 με το Dash Charge δεν κάνει χρήση του επεξεργαστή κι έτσι η συσκευή όχι μόνο συνεχίζει την ταχεία φόρτιση όταν τη χρησιμοποιείτε, αλλά είναι και αισθητά πιο δροσερή κατά τη διάρκειά της.