Το Facebook προσφέρει φτηνό Internet στην Ινδία

Μετά την αποτυχία του δωρεάν Internet
09 Αυγούστου 2016 09:08
Το Facebook προσφέρει φτηνό Internet στην Ινδία

Το όραμα του Facebook να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet για δισεκατομμύρια κόσμου δεν είναι χωρίς προβλήματα. Η αρχή της δωρεάν παροχής Internet μέσω Wi-Fi στην Ινδία, δεν έγινε ποτέ, αφού η αρμόδια αρχή απέρριψε την πρωτοβουλία ισχυριζόμενη πως βλάπτει την ουδετερότητα του διαδικτύου. Η λογική πίσω από την απόφαση λέει πως αφού το Facebook προσφέρει μεν δωρεάν Internet αλλά για πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Facebook.com, τότε υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα της χώρας, για τα οποία οι χρήστες θα χρεώνονται δεδομένα.

Έτσι το Facebook αναθεώρησε και επέστρεψε με γρήγορο Wi-Fi για τους Ινδούς χρήστες, αυτή τη φορά με μια μικρή χρέωση. Η υπηρεσία Express Wi-Fi θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν data πακέτα από τους παρόχους τους μέσω τοπικών hotspots και έχει ολοκληρώσει τη δοκιμαστική λειτουργία της σε 125 αστικά δημόσια hotspots σε όλη τη χώρα.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε:

Είμαστε στα αρχικά στάδια δοκιμών του Express Wi-Fi με πολλαπλούς παρόχους. Όσο οι συνεταίροι μας αποδεικνύουν πως το οικονομικό μοντέλο είναι βιώσιμο, θα εργαστούμε μαζί τους για να μεγαλώσουμε το project.