Ο Elon Musk αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος των σχεδίων του

“Master Plan, Part Deux”
27 Ιουλίου 2016 07:06
Ο Elon Musk αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος των σχεδίων του

Δέκα χρόνια πριν ο Elon Musk είχε αποκαλύψει το πρώτο “master plan” του για την Tesla, το οποίο τελικά κατέληξε στην κυκλοφορία τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σύγχρονες τεχνολογίες και ολοκληρώθηκε με τη φετινή ανακοίνωση του Model 3. Ήρθε η ώρα να κοιτάξει μπροστά λοιπόν και έτσι ανακοίνωσε το δεύτερο μέρος των σχεδίων του, το “Master Plan, Part Deux”. Ο λόγος ύπαρξης αυτών των σχεδίων σύμφωνα με τον ίδιο “είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της αειφόρου ενέργειας, ώστε να μπορούμε να φανταστούμε ένα μακρινό μέλλον όπου η ζωή είναι ακόμα ωραία. Αυτό σημαίνει το «αειφόρος». Δεν είναι κάποια ανόητη, χίπικη έκφραση. Πρέπει να μας νοιάζει όλους”.

Το πρώτο κομμάτι του σχεδίου λοιπόν περιλαμβάνει την αποδοχή και εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ σε μεγάλη κλίμακα, απλοποιώντας τη διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης ηλιακών οροφών, συνδυάζοντάς την με τις οικιακές μπαταρίες της Tesla, τις Powerwall.

Έπειτα, θέλει να αλλάξει ριζικά τις μαζικές μεταφορές και τις μεταφορές προϊόντων. Θέλει να εισάγει τα αυτόνομα φορτηγά σε μεγάλη κλίμακα για “σημαντική μείωση στα κόστη των μεταφορών προϊόντων”. Στον τομέα των μαζικών μεταφορών, θέλει να εισάγει αυτόνομα λεωφορεία, μικρότερα από τα σημερινά, τα οποία θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με τα αυτοκίνητα και θα “αφήνουν τους επιβάτες ακριβώς εκεί που θέλουν να πάνε”, ενώ “κουμπιά κλήσης θα διατίθενται σε υπάρχουσες στάσεις λεωφορείων για αυτούς που δεν έχουν τηλέφωνο”. Οι οδηγοί των σημερινών λεωφορείων θα γίνουν διαχειριστές των στόλων των οχημάτων αυτών, τα οποία από ότι φαίνεται θα είναι ένας συνδυασμός λειτουργίας των λεωφορείων, των ταξί και των Uber οχημάτων. Επίσης, ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί, “εξαλείφοντας τον κεντρικό διάδρομο”, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Τέλος, θα συνεχίσει την προσπάθεια της  Tesla να κάνει όλα τα οχήματά της απόλυτα αυτόνομα και οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο το Tesla αυτοκίνητό σας θα μπορεί να λειτουργεί ως αυτόνομο ταξί για άλλους ανθρώπους, την ώρα που δεν το χρειάζεστε και είστε για παράδειγμα στη δουλειά, απλά πατώντας ένα πλήκτρο στο κινητό σας. Έτσι θα κερδίζει ο κάτοχος χρήματα ενώ επιβάτες θα χρησιμοποιούν το όχημά του, “μειώνοντας έτσι δραματικά το πραγματικό κόστος απόκτησης και κατοχής ενός Tesla, στο σημείο που θα μπορεί ο καθένας να έχει ένα”.