Η Samsung μηνύει τη Huawei

Οι Κορεάτες περνούν στην αντεπίθεση
26 Ιουλίου 2016 07:19
Η Samsung μηνύει τη Huawei

Το Μάιο η Huawei μήνυσε τη Samsung για παραβίαση πατεντών στη 4G τεχνολογία και στο software interface. Τώρα ο Κορεάτικος κολοσσός περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει με τη σειρά του τη Huawei, ισχυριζόμενη πως το Mate 8 και όλη η Honor σειρά της Κινεζικής εταιρίας παραβιάζει πατέντες της Samsung, απαιτώντας $24.1 εκατομμύρια ως αποζημίωση. Ζητά επίσης από το δικαστήριο του Πεκίνου, να απαγορεύσει περαιτέρω πωλήσεις της Huawei για τις συγκεκριμένες συσκευές.

Όπως σημειώνει και η Wall Street Journal, η μήνυση της Samsung έρχεται μετά από τη μεγάλη άνοδο της Huawei στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Η εταιρία από την Κίνα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που αρχίζει να αποτελεί ανταγωνιστική απειλή για τη Samsung, η οποία κρατά τα ηνία στην παγκόσμια βιομηχανία smartphones. Το πρώτο τρίμηνο του 2016, η Huawei πούλησε περισσότερα Android smartphones από οποιοδήποτε ανταγωνιστή της Samsung σε παγκόσμιο επίπεδο και βρίσκεται στην τρίτη θέση στους κατασκευαστές. Εκτιμάται πως κατέχει το 8.3% της αγοράς και αυξάνεται σταθερά, ενώ το ποσοστό του 23.2% της Samsung πέφτει σταδιακά.

Η Samsung δήλωσε για την εν λόγω μήνυση:

Παρά τις έντονες προσπάθειές μας να λύσουμε αυτό το θέμα φιλικά, δυστυχώς κατέστη απαραίτητο να καταφύγουμε σε νομικά μέσα για να προστατεύσουμε την πνευματική μας ιδιοκτησία.

Για να έρθει η ψυχρή απάντηση της Huawei:

Θα εξετάσουμε τα έγγραφα και θα αμυνθούμε καταλλήλως. Απουσία διαπραγμάτευσης κάποιου διακανονισμού, ο δικαστικός αγών είναι συχνά ένας αποτελεσματικός τρόπος για να λυθούν (πνευματικής ιδιοκτησίας) διαφωνίες.