Το Pokemon GO κατάφερε ό,τι δεν κατάφερε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μέχρι σήμερα

Συνταρακτικά τα νούμερα
22 Ιουλίου 2016 09:07
Το Pokemon GO κατάφερε ό,τι δεν κατάφερε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μέχρι σήμερα

Το Pokemon GO έχει κυκλοφορήσει σε πάνω από 30 χώρες μέχρι τώρα. Τα νούμερα που έδωσε το AppAnnie στο BGR είναι αποκαλυπτικά. Μιλάμε πλέον για το mobile game με τους περισσότερους χρήστες και την εφαρμογή με τη μεγαλύτερη ενασχόληση ημερησίως. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν μέσο όρο ενασχόλησης 20 λεπτά την ημέρα. Κάθε Pokemon GO παίκτης όμως ασχολείται με την εφαρμογή πάνω από μία ώρα την ημέρα. Το νούμερο γίνεται ακόμα πιο συνταρακτικό αν αναλογιστεί κανείς πως το Pokemon GO βρίσκεται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένο στο 10% του συνόλου των smartphones στις ΗΠΑ.

Το Pokemon Go έχει τη μεγαλύτερη βάση χρηστών από οποιοδήποτε game σε Android και iOS, με τους χρήστες του να ασχολούνται με αυτό καθημερινά. Αλλά και πέρα από τα games, καμιά εφαρμογή δεν έχει καταφέρει την ημερήσια ενασχόληση που έχει καταφέρει το Pokemon GO, με το Whatsapp να καταγράφει 27 λεπτά καθημερινής χρήσης. Μέχρι και το πανίσχυρο Facebook καταγράφει 50 λεπτά καθημερινής χρήσης σύμφωνα με τους New York Times.

Τα οικονομικά μεγέθη που προκύπτουν από αυτούς τους αριθμούς είναι τεράστια, με τομείς όπως η εστίαση και τα μαγαζιά λιανικής να παρακαλούν την Niantic να κάνει PokeStop στις επιχειρήσεις τους. Από τις πρώτες 20 χώρες που κυκλοφόρησε το Pokemon GO, τα έσοδα εκτιμώνται στα $3 εκατομμύρια καθημερινά και μόλις γίνει διαθέσιμη η εφαρμογή στις μεγάλες ασιατικές αγορές, το νούμερο αναμένεται να ξεπεράσει τα $6 εκατομμύρια καθημερινά.

Πολλοί κάνουν λόγο για την Τρίτη Γενιά του mobile περιεχομένου. Η αρχή έγινε με το Angry Birds το 2010, με την αγορά να ακολουθεί και να προσφέρει ποιοτικά δωρεάν παιχνίδια με συχνές αναβαθμίσεις. Ακολούθησε το Candy Crush και το Clash of Clans το 2013 εισάγοντας την επί πληρωμή ταχύτερη εξέλιξη του παιχνιδιού, κάτι που τώρα έχει γίνει ο κανόνας. Πλέον μετά το Pokemon GO, αναμένεται πληθώρα location-based εφαρμογών με στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας και συλλεκτικούς σκοπούς. Ανά τρία χρόνια δηλαδή βλέπουμε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα. Που βλέπετε να πηγαίνει το mobile gaming σε τρία χρόνια από τώρα; Πείτε μας στα σχόλια.