Φήμη: Οι Intel Skylake-X και Kaby Lake-X έρχονται το 2017

Στο νέο socket LGA 2066
18 Ιουλίου 2016 10:07
Φήμη: Οι Intel Skylake-X και Kaby Lake-X έρχονται το 2017

Μέσα από την ιστοσελίδα Benchlife είδαν τα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες εικόνες που αποκαλύπτουν τα μελλοντικά πλάνα της Intel για τους επεξεργαστές της. Τις εν λόγω εικόνες μπορείτε να τις δείτε παρακάτω.

Έτσι, στον ορίζοντα βρίσκονται δύο νέες σειρές επεξεργαστών. Πρόκειται για τους Kaby Lake-X και Skylake-X, τους οποίους και θα υποστηρίζει η νέα Basin Falls πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα φέρει στο προσκήνιο τον νέο Socket R4 (LGA 2066). Στα πλαίσια της Skylake-X σειράς θα συμπεριλαμβάνονται μοντέλα με 6, 8 και 10 πυρήνες, με TDP στα 140W και 44 PCI-E 3.0 lanes.

Λογικά έχουμε να κάνουμε με την Extreme σειρά, ενώ απεναντίας οι Kaby Lake-X επεξεργαστές θα είναι τεσσάρων πυρήνων και ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με Core i7 ή Core i5 μοντέλα. Άξιο αναφοράς είναι πως τα Kaby Lake-X SKUs έχουν 112W TDP, αν και κατασκευασμένα στα 14nm, πράγμα που ενδεχομένως σημαίνει πως οι επεξεργαστές θα είναι χρονισμένοι πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Η Basin Falls πλατφόρμα λέγεται πως θα κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό του 2017 και θα παραμείνει στην αγορά μέχρι και το 2020. Ωστόσο όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την ώρα αποτελούν απλά φήμες.