Η Apple δεν εγκρίνει τη νέα έκδοση του Spotify

Όμηρος μένει η εφαρμογή για χατίρι του Apple Music
01 Ιουλίου 2016 06:52
Η Apple δεν εγκρίνει τη νέα έκδοση του Spotify

Με μια επιστολή του το Spotify διαμαρτύρεται εντόνως στον κορυφαίο δικηγόρο της Apple, Bruce Sewell,  για πρακτικές που “πλήττουν βαριά το Spotify και τους πελάτες του”. Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση της Apple να περάσει στο store της τη νέα έκδοση της εφαρμογής του Spotify, επικαλούμενη τους “κανόνες επιχειρηματικού μοντέλου” και απαίτησε να χρησιμοποιείται το σύστημα πληρωμών της Apple “αν το Spotify θέλει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να προσελκύσει νέους πελάτες και να πουλάει συνδρομές”.

Το ίδιο το Spotify ισχυρίζεται πως η Apple χρησιμοποιεί τη διαδικασία έγκρισης του App Store ως όπλο για να προωθήσει το Apple Music έναντι του Spotify.

To πιο πρόσφατο επεισόδιο εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους νόμους περί ανταγωνισμού τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζει μια προβληματική συμπεριφορά από την Apple, η οποία αποκλείει και μειώνει των ανταγωνισμό του Spotify στο iOS, αφού είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Apple Music, ειδικά όταν έχουν υπάρξει ήδη συμπεριφορές μη υγιούς ανταγωνισμού έναντι του Spotify… δεν μπορούμε να καθόμαστε άπραγοι όσο η Apple χρησιμοποιεί τη διαδικασία έγκρισης του App Store ως όπλο για να βλάψει τον ανταγωνισμό.