Το smartphone των $4 ξεκινά να πωλείται στα καταστήματα

Δεν είναι απάτη τελικά το Freedom 251
28 Ιουνίου 2016 06:21
Το smartphone των $4 ξεκινά να πωλείται στα καταστήματα

Μετά το σεισμό που έφερε η Ινδική Ringing Bells στη βιομηχανία των smartphones με το Freedom 251 και τις νομικές εμπλοκές που προκάλεσαν αντίπαλες εταιρίες, ήρθε η ώρα να διατεθεί στην αγορά. Το Freedom 251 (το νούμερο προκύπτει από την αξία του σε Ρουπίες) δεν έπεισε την αγορά στην αρχή και πολλοί νόμισαν πως πρόκειται για απάτη, η Ringing Bells όμως με ανακοίνωσή της στην Indian Express γνωστοποίησε πως το τηλέφωνο θα διατεθεί στην αγορά στις 30 Ιουνίου στην τιμή των $4. Αρχικά θα διατεθούν 200.000 μονάδες στην αγορά.

Τα χαρακτηριστικά του Freedom 251 περιλαμβάνουν μία οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 960x540, τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz, 1GB RAM, 8GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, κύρια κάμερα 8MP και εμπρόσθια κάμερα 3.2MP, ενώ στο λογισμικό βρίσκουμε Android 5.1 Lollipop.

Η εταιρία δηλώνει πως πουλάει το τηλέφωνο με ζημία και ελπίζει να την αντισταθμίσει από τον όγκο των πωλήσεων. Η απροθυμία της Ringing Bells όμως να διαθέσει μονάδες στα media για review λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του τηλεφώνου, κάνει αρκετούς δύσπιστους για το αν παραδώσει τελικά η εταιρία αυτό που υπόσχεται στην αγορά.