Live streaming απευθείας από την YouTube εφαρμογή

Ζήλεψε τη δόξα του Facebook Live;
25 Ιουνίου 2016 06:21
Live streaming απευθείας από την YouTube εφαρμογή

Ο Kurt Wilms του YouTube με μια ανακοίνωσή του μέσω του YouTube Creator Blog, έκανε γνωστή την πρόθεση να έρθει το live streaming μέσω YouTube σε Android και iOSπολύ σύντομα”. Οι δύο μεγάλοι “παίκτες” αυτή τη στιγμή στο mobile live streaming είναι το Periscope και το Facebook Live και τώρα φαίνεται πως το YouTube θέλει ένα κομμάτι από την πίτα.

Το YouTube έχει δυνατότητα live streaming από το 2011, περιορίζεται όμως σε μεγάλα γεγονότα, όπως συναυλίες κλπ. Για αυτό το λόγο ο Kurt Wilms τόνισε πως το YouTube κάνει live streaming “before it was cool”. Το live stream των Periscope και Facebook Live όμως, δίνει τη ζωντανή μετάδοση στα χέρια απλών χρηστών και για το λόγο αυτόν έχουν ανθίσει ως υπηρεσίες.

Έτσι, το YouTube ενσωματώνει το live streaming στην εφαρμογή του. Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν ακόμα, το interface όμως θα θυμίζει λίγο Periscope, τουλάχιστον στην εμφάνιση των σχολίων.

Επειδή είναι ενσωματωμένο απευθείας στην εφαρμογή του YouTube, το mobile live streaming θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα κανονικά videos – θα μπορείτε να τα αναζητήσετε, να τα βρείτε μέσω των προτάσεων και των playlists και να τα προστατεύσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Και εφόσον χρησιμοποιεί την άψογη υποδομή του YouTube, θα είναι ταχύτερο και πιο αξιόπιστο από οτιδήποτε εκεί έξω.