Η Samsung επενδύει $6.8 δις για τις OLED οθόνες του iPhone

Ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή
21 Ιουνίου 2016 06:51
Η Samsung επενδύει $6.8 δις για τις OLED οθόνες του iPhone

Η στροφή της Apple στις OLED οθόνες έχει αναστατώσει τη βιομηχανία και οι εταιρίες που τις κατασκευάζουν βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η Apple θα προμηθευτεί όλες τις OLED οθόνες της από τη Samsung ή θα μοιράσει τις  παραγγελίες της και σε LG ή Foxconn, αλλά η Samsung φαίνεται προς προετοιμάζεται για τεράστιες παραγγελίες.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός OLED οθονών στον κόσμο, αύξησε τις παραγγελίες του για εξαρτήματα και εξοπλισμό κατά 50%, ή αλλιώς 200 εκατομμύρια οθόνες, οι οποίες μεταφράζονται σε επένδυση ύψους $6.82 δισεκατομμυρίων. Και αυτά μόνο για φέτος. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 80% των επενδύσεων της Samsung για οθόνες και πάνε όλα στην OLED τεχνολογία. Η θεωρητική δυνατότητα παραγωγής OLED οθονών με αυτά τα νούμερα θα είναι μισό εκατομμύριο μονάδες ετησίως.

Η LG Display επενδύει κι αυτή στην OLED τεχνολογία, η Japan Display αναμένει να μπορέσει να μπει στην αγορά OLED το 2018 και η Foxconn με την εξαγορά της Sharp θα μετατρέψει τα εργοστάσιά της για OLED παραγωγή μέχρι το 2019. Όλες αυτές οι κινήσεις και κυρίως τα ποσά που επενδύονται, δείχνουν ξεκάθαρα ποια θα είναι η κυρίαρχη αγορά στις οθόνες στο άμεσο μέλλον.