Η Apple μποϊκοτάρει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών λόγω Trump

Η τεχνολογική εταιρία παίρνει πολιτική θέση
20 Ιουνίου 2016 08:16
Η Apple μποϊκοτάρει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών λόγω Trump

Η Apple δεν έχει κρύψει τις απόψεις της για τον Donald Trump, με τον CEO της Tim Cook να καταδικάζει πολλάκις διάφορες απόψεις που εκφράζει ο Αμερικανός πολιτικός. Σε μία ακόμα επίδειξη αυστηρής πολιτικής στάσης, αποφάσισε να μην υποστηρίξει οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο, αν και η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή την απόφαση, αρνούμενη να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Αιτία, οι απόψεις του Trump για τους μετανάστες, μειονότητες, γυναίκες και ομοφυλόφιλους.

Facebook, Google και Microsoft θα στηρίξουν το συνέδριο, παρόλο που όλοι οι CEO τους έχουν καταδικάσει τις απόψεις του Trump. Μία ακόμα μεγάλη τεχνολογική εταιρία που αρνήθηκε να προσφέρει υποστήριξη, ήταν η HP.

Η Apple έχει πολλά να χάσει αν ο Trump καταφέρει να εκλεχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του Trump πλήττει τις προσπάθειες επιστράτευσης προσωπικού της Apple, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει επίσημα πως αν ορκιστεί Πρόεδρος θα αναγκάσει την Apple να κατασκευάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ. Πέρα από τον οικονομικό κίνδυνο, η Apple αντιτίθεται και ιδεολογικά με τον Trump, αφού ο ίδιος έχει απορρίψει τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής τη στιγμή που η Apple προσπαθεί πολύ να γίνει 100% “πράσινη” με τις νέες εγκαταστάσεις της και την ανακύκλωση συσκευών. Επίσης ο Trump εναντιώνεται εντόνως στους γάμους των ομοφυλοφίλων, τη στιγμή που η Apple έχει ομοφυλόφιλο CEO και στηρίζει ανοικτά την LGBT κοινότητα.