Η μικρότερη προγραμματίστρια της Apple

Μόλις εννέα χρονών, δημιουργεί εφαρμογές για iPhones
19 Ιουνίου 2016 08:29
Η μικρότερη προγραμματίστρια της Apple

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Tim Cook στη σκηνή του WWDC 2016, έγινε ειδική αναφορά σε ένα εννιάχρονο κορίτσι, το οποίο είναι η νεαρότερη σε ηλικία προγραμματίστρια εφαρμογών για iOS. Η Anvitha Vijay από την Αυστραλία ήταν μία από τους 350 νεαρούς developers οι οποίοι κέρδισαν μια υποτροφία από την Apple. Φυσικά, μια αναφορά στο όνομά της από τον CEO της Apple, ήταν αρκετή για να κάνει τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουνε πάνω της και η ίδια έδωσε συνέντευξη στο USA Today.

Παραμένοντας ταπεινή, είπε πως έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο προγραμματισμού, ενώ η πρώτη της εφαρμογή Smartkins Animals, η οποία μαθαίνει σε μικρά παιδιά τα ζώα, είχε ήδη κατέβει μερικές εκατοντάδες φορές, πριν ο Tim Cook να κάνει γνωστό το όνομά της. Ξεκίνησε σε ηλικία 7 χρονών τον προγραμματισμό με τη βοήθεια videos από το YouTube και δημιούργησε την εφαρμογή της χρησιμοποιώντας Xcode, για να βοηθήσει την αδερφή της να ξεχωρίζει τα ζώα. Όντας κάτω των 13, χρησιμοποίησε το όνομα της μητέρας της και το κινητό της για να δημιουργήσει το δικό της iTunes account.

Η δεύτερη εφαρμογή που ετοιμάζει ονομάζεται GoalsHi και σκοπό έχει να βοηθήσει την αυτοπεποίθηση των μαθητών στην τάξη. Για το GoalsHi, η Vijay χρησιμοποιεί Swift.