Η Apple παρουσίασε το watchOS 3

Φέρει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες
13 Ιουνίου 2016 22:09
Η Apple παρουσίασε το watchOS 3

Σήμερα η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC 2016 event της παρουσίασε επίσημα το watchOS 3. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για το Apple Watch φέρει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, ενώ μοιράζεται και ορισμένα κοινά στοιχεία, όπως το Dock από το OS X και το Control Center από το iOS.

Στο watchOS 3 οι εφαρμογές θα ανοίγουν ταχύτερα, ενώ η αποστολή μηνυμάτων θα γίνεται ακόμα πιο εύκολα χάρις τη λειτουργία Scribble, η οποία μετατρέπει τις κινήσεις του δαχτύλου στην οθόνη σε κείμενο. Η λειτουργία SOS θα καλεί αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, όταν κρατάτε πατημένο το πλαϊνό κουμπί και θα λειτουργεί όταν το Apple Watch είναι συνδεδεμένο σε iPhone ή σε Wi-Fi. Ακόμη, η νέα έκδοση υποστηρίζει native εφαρμογές, επιτρέποντας έτσι το Apple Watch να λειτουργεί ανεξάρτητα από το iPhone.

Στον αισθητικό τομέα τώρα, το watchOS 3 φέρει νέες προσθήκες, όπως activity faces, Minnie Mouse faces και έναν εύκολο τρόπο αλλαγής αυτών. Υπάρχει η λειτουργία activity-sharing, η οποία επιτρέπει τη σύγκριση της φυσικής σας δραστηριότητας με κάποιον άλλο, ενώ υπάρχουν και έξυπνες απαντήσεις για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στη δραστηριότητα κάποιου άλλου.

Επίσης, η νέα εφαρμογή Breath θα καθοδηγεί εσάς μέσα από μια σειρά από βαθιές ανάσες, ώστε να καταπολεμήσετε το άγχος της καθημερινότητας. Στη συνέχεια θα εμφανίζει το διάστημα στο οποίο εσείς θα πρέπει να αναπνέετε βαθιά καθημερινά, ενώ θα εμφανίζει και το ρυθμό της καρδιάς σας.

Τέλος, η developer preview έκδοση του watchOS 3 είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ η επίσημη κυκλοφορία του θα γίνει το Φθινόπωρο και θα είναι δωρεάν.