Ανακοινώθηκε το MacOS Sierra

Αλλάζει η ονομασία του OS X σε MacOS
13 Ιουνίου 2016 20:43
Ανακοινώθηκε το MacOS Sierra

Κατά την διάρκεια του WWDC 2016, η Apple αποκάλυψε το MacOS Sierra, το οποίο είναι η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τα Mac. Παράλληλα, η εταιρία άλλαξε την ονομασία της πλατφόρμας από OS X σε MacOS, θέλοντας να δώσει μια οπτική συμμετρία με τις υπόλοιπες πλατφόρμες της όπως τα iOS, watchOS και tvOS.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το MacOS Sierra είναι η Siri, η οποία θα αποτελεί την προσωπική βοηθό του χρήστη και στα Mac, το Apple Pay, το οποίο σε συνεργασία με το touch ID που υπάρχει στα iPhone θα βοηθάει στις πληρωμές των online αγορών. Επίσης, υπάρχει το νέο χαρακτηριστικό ‘’Auto Unlock with Apple Watch’’ όπως το ονομάζει η εταιρία, με το οποίο ο χρήστης φορώντας το Apple Watch του θα μπορεί να αποφεύγει την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης κάθε φορά που θέλει να ανοίξει το Mac του. Παράλληλα, υπάρχουν και τα νέα χαρακτηριστικά ‘’Universal Clipboard’’ για εύκολη μεταφορά αρχείων ανάμεσα σε iPhone και Mac, ‘’Optimize Storage’’ για καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου, καθώς και οι λειτουργίες ‘’Tabs’’ και ‘’Picture in Picture’’, για καλύτερη στοίχιση πολλαπλών παραθύρων και παρακολούθηση video πάνω από άλλα παράθυρα αντίστοιχα.

Τέλος, το νέο MacOS Sierra θα είναι διαθέσιμο σε Beta μορφή από τον Ιούλιο, ενώ η τελική του έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το Φθινόπωρο.

 

Tags: