Το Facebook ξέρει για εσάς ακόμα κι αν δεν είστε χρήστες του

Έρχονται νέες αλλαγές στις διαφημίσεις του
28 Μαΐου 2016 06:16
Το Facebook ξέρει για εσάς ακόμα κι αν δεν είστε χρήστες του

Εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους όπως το Facebook και η Google, στηρίζονται στις διαφημίσεις για τα έσοδά τους. Παρακολουθούν τον τρόπο που χειρίζεστε το Internet και φτιάχνουν ένα προφίλ που ορίζει ποιες είναι οι πιθανότερες διαφημίσεις που θα προσελκύσουν το κλικ σας. Το Facebook ανακοίνωσε πως αλλάζει τον τρόπο των διαφημίσεών του.

Μέχρι τώρα, πρόσφερε διαφημίσεις στο facebook.com και τις εφαρμογές του. Είχε επίσης ένα δίκτυο τρίτων website και εφαρμογών που συνεργαζόταν για να προβάλλονται οι διαφημίσεις του εκτός Facebook σελίδας, το λεγόμενο Audience Network. Η μεγάλη διαφορά με την Google ήταν πως οι διαφημίσεις του Facebook προβάλλονταν μόνο σε Facebook χρήστες. Τώρα αυτό αλλάζει.

Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, από χθες οι διαφημίσεις εκτός Facebook σελίδας προβάλλονται και σε χρήστες που δεν έχουν Facebook λογαριασμό, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αυτοί θα παρακολουθούνται από το Facebook για να έχουν διαφημίσεις στα μέτρα τους. Αυτό το επιτυγχάνει το Facebook αλλάζοντας τον κώδικα που έχουν τα websites στα widgets τους, όπως το Like κουμπί. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται και αναλύονται από το Facebook για προσφορά πιο εξειδικευμένων διαφημίσεων στο χρήστη μέσω των Audience Network συνεργατών του.

Τα κουμπιά μας και τα plugins στέλνουν πίσω βασικές πληροφορίες σχετικά με τις browsing συνεδρίες του χρήστη. Δεν το χρησιμοποιούσαμε αυτό παλαιότερα για μη μέλη του Facebook. Τώρα θα το χρησιμοποιήσουμε για να καταλάβουμε καλύτερα πώς να στοχοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους.