Φήμη: Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει η Apple για τα MacBook Pro

Αποκαλύφθηκαν από νέες φήμες τα χαρακτηριστικά τους
25 Μαΐου 2016 14:03
Φήμη: Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει η Apple για τα MacBook Pro

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει τα επανασχεδιασμένα μοντέλα των MacBook Pro στις 13 και 15 ίντσες, με λεπτότερο και ελαφρύτερο σασί, Touch ID και OLED οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο. Με βάση λοιπόν την αναφορά του, η Apple θα πετύχει λεπτότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό στα νέα MacBook Pro χρησιμοποιώντας τον ''butterfly-mechanism’’ στο πληκτρολόγιο, καθώς και με την διαδικασία κατασκευής ''metal injection mold-made hinges’’, για την δημιουργία μικρότερου μεγέθους μεταλλικών τμημάτων στο εσωτερικό τους.

Επίσης, τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν θύρες USB Type-C και Thunderbold 3, καθώς και  επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Skylake από την Intel, σε συνδυασμό με κάρτες γραφικών από την νέα σειρά 400 της AMD στα high-end μοντέλα. Παράλληλα, η εταιρία θα προσθέσει το γνωστό Touch ID των iPhone, για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς και μια ειδική OLED οθόνη, η οποία θα αντικαταστήσει τα φυσικά function keys που υπάρχουν στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου.    

Ο Ming-Chi Kuo υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αυτές θα είναι οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις που έκανε ποτέ η Apple στα MacBook Pro, ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι τα νέα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνιση τους στο τέταρτο τρίμηνο του 2016. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια για επανασχεδιασμένα MacBook Pro ακούγονται λογικά, αφού η εταιρία είχε παρουσιάσει τα 3ης γενιάς MacBook Pro το 2012, τα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.

Tags: