Η πρώτη ματιά στην επίσημη εφαρμογή του YouTube VR

Η Google θέλει να κυριαρχήσει στην εικονική πραγματικότητα
22 Μαΐου 2016 07:43
Η πρώτη ματιά στην επίσημη εφαρμογή του YouTube VR

Η εικονική πραγματικότητα ήταν σημαντικό μέρος των ανακοινώσεων της Google κατά το φετινό Google I/O και μάλιστα το event μπορούσε να το παρακολουθήσει κάποιος σε 360 μοιρών video live stream με κάποιο VR headset. Η Google άνοιξε τα χαρτιά της και μας έδειξε πως θέλει να κυριαρχήσει στο VR. Αυτό θα το πετύχει μέσω του Android και πιο συγκεκριμένα μέσω του YouTube, το οποίο είναι το νούμερο δύο website στον κόσμο πίσω από το Google.com.

Στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει πως “για πάνω από ένα χρόνο, προσθέτουμε υποστήριξη για νέα video και audio formats στο YouTube, όπως 360 μοιρών video, VR video και Spatial Audio. Αυτά ήταν τα πρώτα μας βήματα στο δρόμο για μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία video και τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα με την YouTube VR εφαρμογή για το Daydream, την πλατφόρμα της Google για υψηλής ποιότητας mobile virtual reality, που ανακοινώθηκε στο Google I/O”.

Η παραπάνω εικόνα είναι η πρώτη μας ματιά στη νέα YouTube VR εφαρμογή, στην οποία ελπίζει η Google με την έλευση του Android N, να περνούν αμέτρητες ώρες οι χρήστες βυθισμένοι στην εικονική πραγματικότητα του YouTube, όπως κάνουν τώρα στην απλή εφαρμογή του YouTube. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει η εικόνα σε 2D, αλλά το user interface δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα. Φαίνεται όμως πως θα προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του YouTube.

Το YouTube ήδη έχει ένα πλούτο περιεχομένου 360 μοιρών, το οποίο οι χρήστες παρακολουθούν σε VR περιβάλλον, οπότε το επόμενο βήμα είναι αυτή η δημιουργία της YouTube VR εμπειρίας για να βρίσκει κανείς συγκεντρωμένο όλο αυτό το περιεχόμενο.

Δημιουργούμε τη YouTube VR εφαρμογή για να προσφέρουμε ένα ταχύτερο, πιο καθηλωτικό τρόπο για να βρίσκετε και να  βιώνετε το περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας στο YouTube. Έρχεται επίσης με όλα τα YouTube χαρακτηριστικά που αγαπήσατε, όπως τη φωνητική αναζήτηση, το discover, τις playlists, όλα στα μέτρα σας, για να βιώσετε τη μεγαλύτερη συλλογή από VR videos στον κόσμο, με ένα νέο τρόπο